aA
Kol klaipėdiečiai vakar šventė Kovo 11-ąją, viešosios tvarkos sergėtojai važinėjo po miestą ir fiksavo, kaip atliekama pareiga valstybinių švenčių metu papuošti pastatus trispalvėmis.
Reidas: požiūris į valstybinę šventę nuliūdino
© DELFI / Orestas Gurevičius

Gerokai popiet jau buvo užfiksuoti 32 pažeidimai.

"Po miestą važinėjame dviem ekipažais. Mūsų tikslas - įstaigos ir organizacijos, bet nepraleidžiame pro akis ir daugiabučių namų. Tad galime pasidžiaugti, kad mums neužkliuvo nė vienas daugiabutis, visi pasipuošę. Ypač gražiai atrodė senamiestis, kur stovi daug privačių namukų ir ant kiekvieno plazda trispalvė", - pasakojo Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas Vigantas Danilavičius.

Tačiau kai kurių įmonių ir organizacijų požiūris į valstybinę šventę valdininkus nuliūdino. Negana to, kad net ant 32 pastatų neplazdėjo vėliavos, buvo ir tokių, kur nepavyko surasti net pritvirtinto laikiklio, kur tą vėliavą būtų galima pakabinti.

Visiems prasižengėliams bus surašyti protokolai. Jiems gresia bauda nuo 2 iki 8 eurų.

Įstatymas reglamentuoja, kad valstybės švenčių dienomis Lietuvos valstybės vėliava keliama prie valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų, kitų įstaigų, įmonių ir organizacijų, nesvarbu, kokia jų nuosavybės forma, taip pat - gyvenamųjų namų.