aA
Kovo 9 d., apie 16.10 val., Pakruojo r., Kuosiškių kaime, namuose, rastas vyriškos lyties naujagimio lavonas su dešinės kojos amputacija ties kelio sąnariu.
Pakruojo r., namuose, rastas negyvas naujagimis - gimdyvė jam nupjovė kojytę
© Shutterstock nuotr.

Gimdyvė Vaida M. (g. 1991 m.) po gimdymo paguldyta į Šiaulių ligoninę, praneša Policijos departamentas.

Pirminiais duomenimis, pagimdžiusi gyvą berniuką motina jį uždusino ir nupjovė kojytę. Kodėl ji taip pasielgė, neaišku. Spėjama, kad ji ketino kūnelį supjaustyti gabalais ir paslėpti. Pasak pareigūnų, gimdyvės parodymai prieštaringi ir nenuoseklūs. Nupjautos kojytės pareigūnams nepavyko rasti.

Moteris pareigūnams pareiškė, kad kūdikio koją nukando ir nusinešė šuo.

Toje sodyboje yra du šunys: vienas katės dydžio, kitas kiek didesnis. Pastarasis pririštas prie būdos. Sodyboje apsilankiusių žurnalistų teigimu, abu šuneliai neagresyvūs.

Ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo atlieka Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Pasak Pakruojo rajono policijos viršininko Mindaugo Beržanskio, mergina augo asocialioje šeimoje, užaugusi ir pati tapo asocialia. Pareigūnai šią jauną moterį apibūdina taip: "Alkoholis bet kur, bet kada, bet su kuo". Bet iki šiol didelių problemų su teisėsauga ji neturėjo, buvo bausta už girtos pasirodymą viešoje vietoje ir pan.

Pastarąsias dienas ji buvo apsistojusi pas pažįstamą, kuris, pirminiais duomenimis, nėra nužudytojo vaiko tėvas. Moteris gimdė viena - namų šeimininkas tuo metu buvo darbe.

Jai tai buvo pirmas vaikas. Pareigūnų manymu, teks atlikti gimdyvės psichiatrinę ekspertizę, nes yra požymių, kad su psichika ne viskas tvarkoje.

Ketvirtadienį Šiaulių apskrities policija išplatino pranešimą apie šį nusikaltimą.

Kovo 9 d., 16.03 val., Šiaulių apskrities policiją pasiekė Pakruojo rajono gyventojo pranešimas, kad jo 25 metų sugyventinė buvo nėščia, tačiau, besaikiai vartodama alkoholį, persileido ir vaisius galimai yra kažkur užkastas. Vyras nurodė, kad moteris yra pas vieną pažįstamą asmenį.

Pareigūnai, nuvykę į Pakruojo rajone esantį Karašilio kaimą, gyvenamojo namo kambaryje, lovoje, rado vyriškos lyties naujagimio lavoną, kurio kojytė ties kelio sąnariu buvo pažeista – kojos galūnės nebuvo. Blaivi jo motina dėl pogimdyminės būklės buvo nuvežta į Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko kliniką.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo. Motinai artimiausiu laiku bus pareikšti įtarimai.

Įtariamoji yra užaugusi asocialioje šeimoje, sulaukusi pilnametystės buvo priversta šeimą palikti ir pati pradėjo asocialų gyvenimo būdą.

Pakruojo seniūnijos, kurioje nedeklaravusi gyvenamosios vietos gyveno gimdyvė, seniūnas Saulius Margis DELFI sakė, kad kūdikį namuose gimdžiusi moteris turėjo psichikos problemų.

„Tačiau ji tikrai nebuvo pakliuvusi į seniūnijos akiratį, nebuvo nei nusiskundimų dėl jos, nei blogų pranešimų apie jų gyvenimo būdą. Moteris gyvenamąją vietą deklaravusi pas tėvus, visai kitoje seniūnijoje, kur tebegyvena jos tėvai. Turiu informacijos, kad ta moteris buvo su psichine negalia, kurį laiką gyveno Linkuvos socialinės globos namuose. Net nežinome, ar Pakruojyje lankėsi pas gydytojus ir kada atvyko čia gyventi“, - sakė seniūnas.

Kadangi naujakurė neturėjo vaikų, jos nebuvo ir vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistų akiratyje.

Kaip sakė S. Margis, iš žiniasklaidos sužinojusios apie tragišką įvykį, socialinės darbuotojos nuvyko pas kaimynus.

DELFI žiniomis, apie nelaimę pareigūnams pranešė į įvykio vietą iškviesta greitosios medicinos pagalbos felčerė, kuri atvykusi konstatavo, jos naujagimis – miręs, o gimdyvę reikia gabenti į ligoninę.

Seniūnijos, kurioje gyvenamąją vietą deklaravusi moteris, gyventojai DELFI pasakojo karts nuo karto matydavęs moterį gimtinėje, kur tebegyvena jos tėvai.

„Ji pati iš keturių vaikų šeimos. Kol jie buvo nepilnamečiai, šeimą lankė, stebėjo socialiniai darbuotojai. Vėliau tos moters tėvai kuriam laikui buvo išvykę uždarbiauti į užsienį, tačiau grįžo, šiuo metu dirba žemės ūkio bendrovėje“, - sakė Rozalimo seniūnijos seniūnas Vytautas Kanišauskas.

Ketvirtadienio popietę Šiaulių apylinkės teismas įtariamąją Vaidą M. leido suimti dviem mėnesiams. Ji prisipažino nužudžiusi savo naujagimį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.