aA
Sunki ta pavasario pradžia. Nors oras ir šiltesnis, bet dangus visai nedžiugins. Jame dažniau supsis debesys, nei saulė. O su debesimis atkeliaus ir lietus, tad skėtis tikrai pravers. Naktimis taip pat sulauksime dar visko: ir šaltuko, ir šlapio sniego.
Orai: laukia ne itin malonios pavasario dienos
© DELFI / Karolina Pansevič

Antradienį kritulių bus daugiau, pūs šiaurės vakarų vėjas. Vilniuje ir Kaune, pirmoji paros pusė bus apniukusi ir lietinga. Termometrai fiksuos 3 laipsnius šilumos. Įdienojus taip pat varvės dangus, bus apie 5–6 laipsnius šilumos.

Šiauliuose, naktį ir ryte, bus apie 0–1, dieną apie 2 laipsnius šilumos. Dienos metu numatomas gausus lietus. Pajūryje, pirmoje paros pusėje, vyraus nedidelis debesuotumas, temperatūra sieks 1 laipsnį šilumos. Dieną krapnos lietus, oras šils iki 5 laipsnių.

Trečiadienį vyraus debesuotumas, tačiau kritulių tikimybė nedidelė. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, naktį ir ryte, galimi mišrūs krituliai. Temperatūra sieks 0–2 laipsnius šilumos. Įdienojus dangumi plauks debesys, bus apie 4–5 laipsnius šilumos.

Šiauliuose, pirmoje paros pusėje, temperatūra svyruos nuo –1 laipsnio šalčio iki 1 laipsnio šilumos, tad gali pasirodyti snaigės. Dienos metu debesys prasiskirstys, oras šils iki 3 laipsnių. Pajūryje dangus bus apniukęs. Tamsiuoju paros metu numatoma 1–2, dieną 4 laipsnių temperatūra.

Ketvirtadienio naktį daug kur spustels šaltukas. Pūs šiaurės rytų vėjas. Vilniuje ir Kaune bus debesuota. Naktį ir ryte vyraus nulinė temperatūra. Įdienojus danguje kabos debesys, oras šils iki 6 laipsnių.

Šiauliuose, pirmoje paros pusėje, atvės iki –2 laipsnių. Dieną pradės rinktis debesys, bus ape 3 laipsnius šilumos. Pajūryje, visą parą, numatomas debesuotumas. Naktį ir ryte termometrai fiksuos nulį. Įdienojus temperatūra sieks 6 laipsnius šilumos.

Penktadienį vietomis lynos, danguje sukiosis debesys. Pūs silpnas vakarų krypties vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, naktį ir ryte, krapnos lietus, bus apie 2 laipsnius šilumos. Įdienojus saulę dengs debesys, temperatūra sieks 5–6 laipsnius šilumos.

Šiauliuose, nakties ir ryto metu, atvės iki –1 laipsnio. Dieną debesys prasiskirstys, nušvis saulė. Termometrai fiksuos 4 laipsnius šilumos. Pajūryje, pirmoje paros pusėje, bus apie nulį. Dangus numatomas giedras. Įdienojus saulės spinduliai orą sušildys iki 5 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį taip pat šen bei ten purkš lietus, dangus dažniausiai bus apniukęs.

gismeteo.lt