aA
BNS skelbia ikiteisminio tyrimo metu įrašytų pokalbių išklotines, kurios buvo pateiktos Seimo Antikorupcijos komisijai.
Evaldas Gustas
Evaldas Gustas
© DELFI / Kiril Čachovskij

Žemiau pateikiamas Druskininkų mero Ričardo Malinausko ir ūkio ministro Evaldo Gusto pokalbis 2015-ųjų rugsėjo 21 dieną:

E.G. - Klausau.
R.M. - Laba diena, ministre.
E.G. - Sveiki, gerbiamas mere.
R.M. - Druskininkai, Ričardas jus patrukdė.
E.G. - Taip, taip.
R.M. - Ministre, turiu labai didelį prašymą, kalbėjau su Vyriausybės kancleriu jau daug kartų, jau su ministru dabar Trečioku ir taip toliau. Jūsų ministerija, kaip kuruojanti kurortus - ar negalima būtų paprašyti, kad iš to Vyriausybės nutarimo 343, kur vis vos ne kiekvienam Vyriausybės posėdyje vis svarstot ir po vieną kitą ten priimat sprendimą, iš to Vyriausybės nutarimo, kuris yra didele apimtim, „Dėl kurortinių zonų“, tos dalies išėmimo, kad sekančiam, nu, kad šiandien būtų svarstoma ir trečiadienį priimtas sprendimas. Su visais derinimai yra atlikti ir šitoj vietoj niekam nekliūna, prieštaravimų, nėra, niekas nekliūna, nes viską reglamentuoja kiti teisės aktai ir taip toliau. Bet mum šį penktadienį yra teismas, kur savivaldybė dalyvauja ir kuriame išsispręstų vienas iš klausimų, jeigu būtų tas nutarimas priimtas.
E.G. - Pala, pala. Aš pirma kart girdžiu. Apie ką eina kalba aš nesuprantu.
R.M. - Čia yra Vyriausybės nutarimas 343.
E.G. - Nu?
R.M. - „Dėl žemės ir miško naudojimo specialiųjų sąlygų“.
E.G. - Taip?
R.M. - Jis yra didele apimtim, jau jį čia gal metai laiko ruošė, dabar derina su visais. Ir jūs Vyriausybėj, beveik kiekvieną savaitę iš šito Vyriausybės nutarimo svarstot atskirus punktus. Tai dėl fermos kiaulininkystės...
E.G. - Pala, pala, Ričardai, mes tikrai tokio nutarimo niekada neteikėme.
R.M - Aplinkos ministerija teikė, bet ne jūsų derinimu.
E.G. - Nu?
R.M. - Ir jūs praeitą savaitę kažką svarstėt iš to nutarimo, ir dar prieš savaitę, bet...
E.G. - Nu?
R.M. - Bet niekaip nedaeina pilna apimtim tas nutarimas, kurio projektas yra suderintas ir pateiktas Vyriausybėje, buvo Teisingumo ministerijoje, o Mačiulis sakė, kad jūs, kaip kuruojanti ministerija, kurortus, eis dviem parašais - aplinkos ministro ir jūsų. Ir mus labai domina tam projekte parengtas su visais suderinimais.
E.G. - Palauk, Ričardai, palauk, mes nesusišnekam. Tai yra ar įsakymas, ar Vyriausybės nutarimas?
R.M. - Vyriausybės nutarimas, bet kadangi eina ne pilnu nutarimu, o to nutarimo atskirais punktais, jis eina dviem ministrų parašais, bet jį svarsto.
E.G. - Taip niekada nebūna, dviem ministrų parašais. Dviem parašais nebūna niekada Vyriausybės nutarimų.
R.M. Sako, kad nebūna nutarimų dviem parašais. Rugsėjo 2-ą dieną buvo toks svarstymas ir buvo priimtas vienas iš punktų.
E.G. - Nesuprantu aš, Ričardai, apie ką mes kalbam. O kas nutarima paruošė? Kas teikia jį Vyriausybei?
R.M. - Nutarimą teikia Aplinkos ministerija.
E.G. - Nu ir viskas, nu. Kame reikalas?
R.M. - O Ūkio ministerijos reikalingas pritarimas ir norim, kad įtrauktų vieną iš to nutarimo punktų svarstyti šiam Vyriausybės posėdį. Reikia, tik sutikti, neprieštarauti, kad jis būtų įtrauktas.
E.G. - Aš niekada neprieštarauju tokiems dalykams, bet čia turi Trečiokas teikti.
R.M. - Taip, tai su Trečioku kalbėta, tiktai sako, kad Ūkio ministerija ir eina kaip kuruojanti kurortus, kad irgi pritartų.
E.G. - Mes niekada tokiem dalykams nesikišam, ar teritorijų, ar dar kažko tai. Vienu žodžiu teritorijų nustatymo, tikrai mes nesikišim niekada.
R.M. - Nu tai tvarkoj, jeigu bus bendra nuostata palaikyt.
E.G. - Gerai, viskas aišku, supratau, jeigu bus papildomų Trečiokas, aš žinosiu tada. Supratau. Nu, nu, gerai. Ričardai, tvarka.
R.M. - Ačiū, iki malonaus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.