aA
Po to, kai lėktuvas, kuriuo skrido Vokietijos užsienio reikalų ministras Joschka Fischeris turėjo nusileisti, kritinės situacijos sukėlimu buvo apkaltinti žurnalistai, kaip visada siekiantys aplenkti savo varžovus.
Piloto kabina liko be ryšio ir pareigūnai mano, kad to priežastis buvo mobilus telefonas. Lėktuvas turėjo nustoti leistis ir daryti statų šuolį į viršų.

Po to pilotas neturėdamas svarbiausių duomenų, būtinų nusileidimui, suko ratus apie Berlyną.

Inžinieriai tvirtina, kad vienintelis įmanomas sutrikimo paaiškinimas - mobilaus telefono interferencija. Jie pažymėjo, kad nepaisydami komandos prašymų, 40 užsienio pareigūnų ir žurnalistų vis dėlto bandė skambinti mobiliais telefonais.

Lėktuvas, kuris atskrido iš JAV, buvo 500 metrų nuo žemės, kai pilotas staiga jį nukreipė tiesiai aukštyn.

Reporteriai, skridę šiuo reisu, pasakojo apie paniką, kai užsidegė nerūkymo ir saugos diržų šviesos, o pilotas pranešė apie įrangos, įskaitant autopilotą, gedimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.