aA
Žaibiškai į pagalbos prašymą reagavę policijos pareigūnai pusantrų metų mergytei išgelbėjo gyvybę. Į Lazdynų ligoninę pareigūnų trečiadienį atvežta mažylė netrukus turėjo dar vieną kelionę. Reamobiliu ji pervežta į Santariškes. Tiesa, tokio įvykio sukrėsti tėvai nusprendė, kad jiems nereikia viešumo ir medikų paprašė neteikti informacijos apie dukrytės būklę.
Paviešintas dar vienas mažylės gyvybės gelbėjimo operacijos vaizdo įrašas
© Stop kadras

Pareigūnai dviem automobiliais lydėjo policijos ekipažą, kuris Žirnių gatvėje pasitiko iš Juodšilių seniūnijos, Vilniaus rajono į Lazdynų ligoninę vežė sąmonę vis prarandančią mažylę.

Policijos pareigūnai gelbėjimo operaciją nufilmavo iš abiejų automobilių. Vaizdu iš pirmojo policija pasidalijo dar trečiadienį. Antrasis vaizdas išplatintas ketvirtadienį, kaip pusantrų metų mergyte jau rūpinosi Santariškių Vaikų ligoninės medikai. Jį galite pamatyti čia:

Policijos vyresnysis tyrėjas Tadeušas Makovskis
Policijos vyresnysis tyrėjas Tadeušas Makovskis
© Policijos nuotr.

DELFI primena, kad Policijos pareigūnas, vyresnysis tyrėjas Tadeušas Makovskis su kolega buvo nuvykę į Šiaudinės kaimą, esantį Juodšilių seniūnijoje, Vilniaus rajone, nes gavo iškvietimą, kad sūnus smurtauja prieš motiną. Kai pareigūnai bendravo su juos kvietusia moterimi, jų pagalbos paprašė prie automobilio pribėgę žmonės - sąmonę prarado jų 2014 m. gimusi dukra.

Žaibiškai įvertinę situaciją pareigūnai mažylę nuvežė į Lazdynų ligoninę. Pakeliui T. Makovskiui teko net kelis kartu gaivinti mergytę, ji vis prarasdavo sąmonę. Laimei, mažylės gyvybę pavyko išgelbėti. Šiuo metu ji medikų rankose. DELFI žiniomis, mažylės gyvybei pavojus negresia, būklė stabili.

Na o nuo sūnaus nukentėjusi moteris turėjo išskirtinę galimybę pamatyti, kaip dirba pareigūnai. Jie moterį vežėsi kartu, gelbėdami mergytę, kad sūnus neturėtų galimybės toliau skriausti mamos. Po gelbėjimo operacijos pareigūnai parvežė moterį į namus, o jos sūnų išsivežė apklausai ir užbaigė darbą, dėl kurio ir buvo iškviesti.

Papildyta 17:00 val.: Ketvirtadienį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai mergaitę aplankė ligoninėje. Pasidomėję mažosios pacientės būkle, pareigūnai išgelbėtai mergaitei paliko dovanėlę – pliušinį vaikų draugą Inspektorių Amsį.

„Tikimės, kad jis ne tik džiugins mergaitę vaikystėje, bet ir bus ilgalaikiu prisiminimu“, - atviravo mažylę aplankę pareigūnai.

Paviešintas dar vienas mažylės gyvybės gelbėjimo operacijos vaizdo įrašas
© Vilniaus aps. VPK nuotr.
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.