aA
Rusijos Tolimuosius rytus šeštadienio rytą sukrėtė stiprus, mažiausiai 7 balų žemės drebėjimas, pranešė JAV ir Rusijos mokslininkai, o pareigūnai sakė, kad pranešimų apie aukas ar sugriovimus negauta.
Kamčiatka
Kamčiatka
© RIA/Scanpix

JAV geologijos tarnyba pranešė, kad požeminiai smūgiai pasireiškė 15 val. 25 min. vietos (5 val. 25 min. Lietuvos) laiku, maždaug už 95 kilometrų nuo Petropavlovsko Kamčiatkoje Jelizovo rajone kalnuotame Kamčiatkos krašte 187 kilometrų gylyje, ir nurodė, kad jų stiprumas siekė 7,0 balo.

Anot Rusijos Mokslų akademijos, po pirmojo 7 balų požeminio smūgio praėjus kelioms minutėms, buvo pakartotinis 5,2 balo smūgis, o silpnesnių buvo dar mažiausiai septyni.

Žemės drebėjimą juto ir Petropavlovsko Kamčiatkoje gyventojai, sakė Mokslų akademijos atstovas naujienų agentūrai „Interfax“. Žmonės bėgo iš namų laukan; butuose drebėjo baldai, sienos, grindys, nuo lentynų krito knygos, indai, bet aukų nėra.

Kamčiatkos kraštas yra vadinamojo Ugnies žiedo juostoje Ramiojo vandenyno pakraštyje, kur dažni žemės drebėjimai ir ugnikalnių išsiveržimai.

JAV Nacionalinis ir Ramiojo vandenyno cunamių perspėjimo centras nurodė, kad cunamio pavojaus nebuvo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.