aA
Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniuje kelių policija surengė tradicinį reidą. Girtus vairuotojus gaudyti padėjo ir Patrulių rinktinės pareigūnai.
Naktis Vilniaus gatvėse: iš girto „Barclays“ darbuotojo policija atėmė visureigį
© DELFI (E.Skardžiaus nuotr.)

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai penktadienio vakaro darbą pradėjo Švenčionių rajone - nustatė keletą pažeidimų, pėstiesiems išdalino daug atšvaitų. Bet čia neįkliuvo nė vienas neblaivus vairuotojas. Jie pasipylė vidurnaktį grįžus į Vilnių.

Tūkstantmečio g. įkliuvo neblaivus dviratininkas - 1,27 prom. O Olandų g. kiek po vidurnakčio nemažu greičiu pralėkė „Volvo V70“, vairuotojas nepakluso pareigūnų reikalavimui sustoti. Jį nusivijo du policijos ekipažai.

Pavijo T. Kosciuškos g. Automobilį vairavusiam jaunam vyrui nustatytas vidutinis girtumas - 1,97 prom. Jis teigė nestojęs, nes nesupratęs, kad pareigūnai jį stabdo.

O V. Kudirkos g. įkliuvo „VW Golf“ vairuotojas - 1,05 prom.

Sodų g. patruliai sulaikė „Audi“ vairuotoją, neturintį teisės vairuoti. Be to, jis buvo akivaizdžiai neblaivus, tačiau atsisakė tikrintis alkoholio matuokliu (tokiu atveju baudžiama, kaip ir nustačius sunkų girtumą) ir pareiškė nevairavęs. Be to, automobilis buvo be priekinio numerio. „Audi“ išgabentas į saugomą aikštelę, nes gresia jo konfiskavimas (tai spręs teismas).

Apie 3.30 val. Maironio g. atlėkė BMW. Automobilis posūkį įveikė skersas ir jį iškart sustabdė reide dalyvaujantys pareigūnai. 33 metų vairuotojui surašytas protokolas už pavojingą vairavimą. Jam gresia bauda nuo 115 iki 231 euro su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trijų iki šešių mėnesių.

Naktį policijai buvo pranešta, kad Laisvės prospektu važiuoja visureigis „Nissan Murano“, kurio vairuotojas - neblaivus. Patruliai jį pastebėjo ties prekybos centru „Mada“. Sustabdžius automobilį, vairuotojas mikliai pasikeitė vietomis su keleive. Tačiau gudrybė nepavyko, nes pareigūnai matė, kas iš tikrųjų vairavo.

Paaiškėjo, kad vairuotojas girtas - 1,54 prom. O vairuotojo pažymėjimas iš šio „Barclays operacijų centro Lietuvoje“ darbuotojo už vairavimą neblaiviam atimtas praėjusią vasarą. Tokiu atveju gresia automobilio konfiskavimas. Matyt, todėl vairuotojas susikeitė vietomis su mergina, nors ir ji iš pažiūros atrodė ne ką blaivesnė. Tačiau ji turi vairuotojo pažymėjimą. Jei būtų pavykę įtikinti, kad vairavo ji, mergina būtų praradusi teisę vairuoti, bet automobilis būtų išgelbėtas - negrėstų jo konfiskavimas.

„Nissan Murano“ vairuotojas (gim. 1983 m.), pasodintas į policijos automobilį, taip susijaudino, kad net apsiverkė. Bet ir ašaros nepadėjo - jo automobilis irgi išvežtas į saugomą aikštelę.

Paryčiais reido dalyviai suvažiavo į Ukmergės g. Čia įkliuvo įkaušęs gruzinas (0,66 prom.), vairavęs „Mazda“. Paskutinis vairuotojas, kurį per šį reidą ištiko nemalonumai - jaunuolis, vairavęs „Audi“. Vaikinas pripūtė tik 0,12 prom., bet jis neturi 2 metų vairavimo stažo, todėl jis privalo būti visiškai blaivus. Jaunuolis labai nerimavo dėl galimos tėvo reakcijos: „Mane tėvas užmuš“.

Keliolika vairuotojų buvo išgėrę, tačiau neviršijo leidžiamos normos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.