aA
Kompanija “Advanced Micro Devices” (AMD) gamina nedaug rūšių kompiuterių dalių, tačiau siekia sustiprėti pelningame versle gamindama galingus procesorius ir mikroschemų rinkinius.
Kompanija šių metų pabaigoje planuoja išleisti “AMD-760” mikroschemų rinkinį, kuris palaiko standartinę atmintinę SDRAM. Vėliau neilgai trukus kompanija planuoja išleisti “AMD-760MP” mikroschemų rinkinį, kuris skirtas tarnybinėms ir darbinėms stotims ir palaikys 2 procesorius.

Taivane įsikūrusi kompanija “Via Technologies” trečiadienį oficialiai pradėjo savo pirmųjų mikroschemų rinkinių, palaikančių DDR ir skirtų AMD ir “Intel” procesoriams, gamybą.

AMD viceprezidento Raymondo Lee pranešime teigiama, kad kompanija taip pat dirba prie greito duomenų perdavimo sistemos, kuri bus pristatyta 2001 metų pradžioje.

Kompanija AMD, siekdama pirmauti procesorių gamyboje prieš “Intel”, sukūrė 1.1 GHz “Athlon” procesorių, tuo tarpu jos oponentė dėl apmaudžios klaidos buvo sustojusi šioje srityje. Taip pat AMD žada greitai pristatyti 64 bitų sistemos x86-64 procesorių pranašumus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.