aA
Savaitgalį dangų daug kur aptrauks debesys, tad bus šilčiau. Iš debesų pabirs sniegas, kurį kartais papustys šiek tiek gūsingesnis vėjas, LRT radijui sakė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.
Sekmadienį stiprėjantis vėjas atneš sniego
© DELFI / Karolina Pansevič

Sekmadienio naktį orų situacija keisis dar nedaug, Šiauriniuose rajonuose kai kur truputį pasnigs, vietomis gali vėl formuotis rūkas, susidaryti šerkšnas. Pietryčių vėjas jaus suksis iš pietų, pietvakarių ir šiek tiek stiprės. Temperatūra daugelyje vietovių kris iki 7–12, rytiniuose rajonuose, kur ilgesniam laikui pragiedrės, – iki 15–17 laipsnių šalčio. Arčiau jūros išsilaikys 2–4 laipsnių šaltukas.

Sekmadienio rytą iš vakarų Lietuvą turėtų pasiekti atmosferos frontas ir iki vakaro pasnigs jau visoje šalyje. Vėjas kryps iš vakarų, šiaurės vakarų ir, kartais stiprėdamas iki 11–13 m/s, pustys jau iškritusį sniegą šalies vakaruose, sukeldamas vieną kitą trumpą pūgą, sakė sinoptikė.

Sekmadienio dieną aukščiausia temperatūra turėtų būti fiksuojama jau artėjant vakarui ir ji svyruos tarp 3–8 laipsnių šalčio, o Baltijos pakrantėje, tikėtina, kad jau vakare bus ir silpnai teigiama temperatūra.