aA
Socialiniame tinkle „Facebook“ kaip virusas plinta paveikslėliai, pašiepiantys lietuvių bruožus ir elgesį.
Sklinda kaip virusas: pasijuok iš lietuvio
© Facebook nuotr.

„Čia Agnė. Agnė irgi lakuoja nagus draugėms. Bet Agnė feisbuke nevadina savęs „Agnė Gelinis lakavimas“. Agnė normali. Būk kaip Agnė“, „Čia Ramūnas. Ramūnas užsipylė pilną baką kuro. Retai taip būna. Ramūnas džiaugiasi. Ramūnas nepostina feisbuke, kad užsipylė kuro. Ramūnas ne svogūnas. Būk kaip Ramūnas“, „Čia Birutė. Birutė svajojo tapti ministre. Ir ja tapo. Bet Birutė nežinojo, kad reikės kalbėti. Ir Biturė prabilo. Birutė padarė blogai. Birute, nekalbėk“, – tokie ir panašūs šmaikštūs užrašai susilaukia nemažai populiarumo.

Štai, pavyzdžiui, vos prieš 5 dienas sukurtą feisbuko grupę „Būk kaip žmogs“ per šias dienas pamėgo beveik 35 tūkst. internautų.

Jos administratorius studentas Ignas DELFI sakė, kad idėja skelbti panašaus pobūdžio iliustracijas kilo spontaniškai.

„Ši mintis kilo spontaniškai tuomet, kai pamačiau memus internete. Pavyzdžiui, grupėje „Būk kaip Tadas“. Pagalvojau, kodėl gi nesukūrus kažko panašaus, tik su įvairiais žmonių vardais?“, – ši vaikino idėja išsipildė su kaupu.

Kasdien mygtuką „patinka“ prie jo su draugais sukurtų iliustracijų paspaudžia po kelis šimtus, o neretai ir kelis tūkstančius internautų.

„Man daug padeda Vytautas, Gabija, Karolina bei Aurelija. Idėjas generuojame tiek padedami kitų, tiek patys. Dažniausiai jos kyla iš aktualijų. Kiti memai buvo sukurti siekiant subtiliai pašiepti tam tikrus žmonių įpročius“, – sakė Ignas, sukurtais paveikslėliais sutikęs pasidalinti ir su DELFI skaitytojais.

Tiesa, ši idėja nėra visiškai nauja. Panašūs paveikslėliai, tik anglų kalba, jau kuris laikas klaidžioja įvairiuose socialiniuose tinkluose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.