aA
Kauno rajono savivaldybės teritorijoje gyvena 11 senolių, šiemet švęsiančių šimtmetį. Vieną iš šimtamečių - Lapių seniūnijos gyventoja Marcelė Kuizaitienė neeilinio jubiliejaus proga trečiadienį sulaukė iškilmingo pasveikinimo.
Marcelė Kuizaitienė
Marcelė Kuizaitienė
© Savivaldybės nuotr.

Žvali ir pasitempusi jubiliatė pasitiko svečius pilname gėlių koridoriuje. Jas dovanojo giminės ir kaimynai, sveikinę senolę su garbinga sukaktimi. Savo jubiliejų ponia Marcelė šventė su visais ir valso žingsniu sukosi bendrame ratelyje.

Senolę pasveikino Kauno rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė bei Lapių seniūnas Rimas Stankus. Įteikdami dovanas bei perduodami Kauno rajono savivaldybės mero Valerijaus Makūno sveikinimą, jie linkėjo jubiliatei laimės, sveikatos ir sulaukti kitų jubiliejų.

Marcelė gimė 1916 metų sausio 20-ąją Šakių rajone, Avilėlių kaime, ūkininko šeimoje, kurioje augo 7 vaikai. Norkų kaimo pradžios mokykloje baigė 2 klases. Iki 18 metų piemenavo ir tarnavo pas vietos dvarininkus.1933 metais, baigusi pusės metų virėjų - kulinarų kursus Šakiuose, pradėjo dirbti Gelgaudiškio (Komarų dvare) įkurtoje vaikų prieglaudoje, o vėliau - internate. Čia dirbo iki pensijos.

Gelgaudiškyje ir aplinkiniuose kaimuose ponia Marcelė buvo žinoma kaip gera šeimininkė. Ji dažnai ruošė įvairius pokylius, vestuves. Moteris su vyru (dabar jau mirusiu) užaugino sūnų. Jo taip pat jau nebėra. Jubiliatė su marčia Ona gyvena anūko Dariaus rankomis statytame name. Pats anūkas jau daugiau kaip dešimtmetį gyvena JAV. Ten užaugo ir dvi jo dukros, dabar jau studentės.

Marti džiaugiasi, kad šimtmečio sulaukusios anytos sveikata pakankamai gera. Šimtametė praktiškai nėra sirgusi, neturi didelių sveikatos problemų ir skaito dar be akinių. Ilgaamžiškumui galbūt įtakos turėjo ir genai. M. Kuizaitienės mama gyveno ilgiau nei šimtą metų, sesuo mirė būdama 105-erių.

Kauno rajone yra dar daugiau šimtamečių. Vyriausiam rajono gyventojui Antanui Kemzūrai, gyvenančiam Čekiškės senelių namuose, praėjusių metų rugsėjo mėnesį sukako 107-eri.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.