aA
Vartotojai, muzikos apsikeitimo programa “Napster” atsisiuntę grupės “Barenaked Ladies” muziką, tikrai bus nustebę. Populiari kanadiečių grupė “Barenaked Ladies” į internetą išleido savo naujo albumo dainų “iškamšas”, taip supainiodama vartotojus, kurie galvoja, kad siunčiasi nemokamas dainas.
Dainų pradžioje nėra nieko neįprasto, bet po kurio laiko atsiranda pranešimas apie parduodamas grupės dainas ir įrašas. Pranešimo autorius – pats grupės vokalistas Stevenas Page’as: “Jūs galvojote, kad kaip visada nemokamai parsisiuntėte mūsų grupės muziką, tačiau čia yra mūsų naujo albumo reklama”.

Taip pat visose dainose grupės vokalistas S.Page’as ir būgnininkas Tyleris Stewartas erzinančiai reikalauja užmokėti už atsisiųstas dainas teigdami, kad kovoja prieš nelegalų grupės muzikos gavimą per “Napster”.

Ši “Barenaked Ladies” išdaiga, pavadinta Trojos arkliu. Trojos arkliai paprastai būna labai pavojingos programos, tačiau grupės pokštas vartotojo kompiuteriui nesukelia jokio pavojaus, nes ji sukurta ne tokiems tikslams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.