aA
Vilniaus miesto 2-sios apylinkės teismas trečiadienį mėnesiui pratęsė kardomojo suėmimo terminą tarptautine prekyba narkotikais kaltinamam kurdų kilmės Švedijos piliečiui Ali Ay.
Suėmimas pratęstas atsižvelgiant į Generalinės prokuratūros prašymą. Jeigu teismas nebūtų patenkinęs prokuratūros prašymo, Ali Ay trečiadienį po pietų būtų buvęs paleistas iš kardomojo suėmimo.

Greičiausiai ketvirtadienį Lietuvos Generalinė prokuratūra kreipsis į Vilniaus apygardos teismą dėl Ali Ay ekstradicijos Italijai.

Italijos vyriausybės prašymą išduoti kurdų kilmės Švedijos pilietį Ali Ay, kaltinamą tarptautine prekyba narkotikais, L ietuvos Generalinė prokuratūra gavo antradienį, likus dviem paroms iki jo suėmimo termino pabaigos.

Italijos teisėsaugininkai kaltina Ali Ay narkotinių ir psichotropinių medžiagų gaminimu, platinimu bei kitais nusikaltimais. Už juos Ali Ay gresia Italijoje įkalinimas iki 22 metų bei bauda iki 600 mln. lirų ( apie 1 mln. litų).

38 metų Ali Ay rugpjūčio 11 dieną sulaikė Vilniaus oro uosto pasienio kontrolės punkto pareigūnai, kai gavo Interpolo Lietuvos nacionalinio biuro patvirtinimą, kad jo, kaip įtariamo narkotikų kontrabanda, terorizmu ir pinigų plovimu, ieško Turkijos policija. Ali Ay už prekybą heroinu taip pat ieškojo Vokietija ir Olandija.

Lietuva buvo gavusi Turkijos patvirtinimą, kad ji tikrai oficialiai prašys išduoti Ali Ay, tačiau iki šiol oficialaus šios šalies prašymo negavo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.