aA
Algirdo Brazausko socialdemokratinės koalicijos atstovai piktinasi, jog Seimo pirmininko siūlymu Seimas buvo priverstas, jų teigimu, pažeisti Seimo statutą ir Lietuvos Konstituciją.
Juozas Bernatonis
Juozas Bernatonis
© DELFI
Koalicija taip įvertino antradienį Seimo priimtą protokolinį nutarimą, kuris įšaldė įstatymą dėl 1941 metų birželio 23-iosios sukilėlių vyriausybės deklaracijos pripažinimo Lietuvos teisės aktu.

Socialdemokratinės koalicijos atstovas Seime Juozas Bernatonis trečiadienį spaudos konferencijoje teigė, jog toks sprendimas buvo priimtas pažeidžiant Seimo statuto procedūras.

"Improvizuoti tinka muzikoje, bet ne įstatymų leidyboje", teigė J. Bernatonis.

Svarstant minėtąjį protokolinį nutarimą nemaža dalis kairiosios opozicijos buvo ne Seimo posėdžių salėje, o rūmų fojė, kur žiūrėjo per televiziją transliuotas Lietuvos krepšininkų rungtynes su Prancūzijos komanda Sidnėjaus olimpiadoje.

Pats J. Bernatonis posėdžio pradžioje siūlė parlamentarams padaryti pertrauką ir eiti žiūrėti krepšinio, kuris, anot jo, esąs svarbesnis nei tai, ką daro Seimas.

A. Brazausko socialdemokratinė koalicija, pasak J. Bernatonio, svarstys, ar kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, tačiau abejojo, ar komisija gali priimti bešališką sprendimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.