aA
Informacijos centro, skelbiančio informacija internete, duomenimis, iš pradžių po smarkaus artilerijos apšaudymo ir aviacijos bombardavimo federalinės pajėgos išstūmė kovotojus iš aukštumos ir laikė ją savo rankose maždaug 6 valandas. Po to, šio šaltinio teigimu, separatistai surengė kontrpuolimą ir vėl paėmė anksčiau prarastą aukštumą.

Šie duomenys nepatvirtinti iš nepriklausomų šaltinių. Informacijos centras www. kavkaz.org taip pat praneša apie federalinių pajėgų aviacijos ir artilerijos smūgius Alchan Kalos, Chambi Irzio, Šaami Jurto, Katyr Jurto, Gechi Ču gyvenvietėms, esančioms į pietvakarius nuo Grozno. Per šias gyvenvietes kovotojai mėgino išsiveržti iš Čečėnijos sostinės.

Tuo tarpu Čečėnijos viceprezidentas Vacha Arsanovas susitiko su lauko vadu Šamiliu Basajevu, kuris buvo sunkiai sužeistas per išsiveržimą iš Grozno, informuoja ww. kavkaz.org. Po susitikimo V. Arsanovas pareiškė, kad Š. Basajevo sužeidimas nekelia jam būgštavimų. Pasak jo, gydytojai padarė "puikią chirurginę operaciją".

Informacijos centro "Kavkaz" žiniomis, iš viso per mūšius nuo 1993 metų Š. Basajevas buvo sužeistas 14 kartų. Pastarasis sužeidimas - prie Grozno - sunkiausiais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.