aA
Prie Bulgarijos sienos su Turkija automobilyje refrižeratoriuje šeštadienį buvo rasta maždaug 130 migrantų, kurių dauguma, kaip manoma, atvyko iš Sirijos, pranešė Bulgarijos vidaus reikalų ministerija, kuri pridūrė, kad to sunkvežimio vairuotojas buvo areštuotas.
Bulgarijoje sunkvežimyje šaldytuve rasta daugiau kaip 100 migrantų
© AFP/Scanpix

Ministerijos atstovė sakė, kad 38 vyrai, 33 moterys ir 58 vaikai, kurie slėpėsi už gazuoto vandens butelių, buvo rasti prie Kapitan Andrejevo sienos perėjos. Atstovė pridūrė, kad migrantų sveikatos būklė susirūpinimo nekelia.

Šis migrantų bandymas bėgti iš savo tėvynės priminė tragiškesnį atvejį rugpjūčio mėnesį, kai 71 migrantas buvo rastas mirtinai sušalęs refrižeratoriuje, skirtame vežti užšaldytą maistą. Tą automobilį kontrabandininkai buvo palikę Austrijoje.

Europos Sąjungos narė Bulgarija kasdien areštuoja po maždaug 100 migrantų, norinčių slapta kirsti šią šalį, kad išvengtų nusiuntimo į specialias stovyklas, kol bus išnagrinėti jų prašymai suteikti prieglobstį.

Iki šiol Bulgarija išvengė masinio antplūdžio kaip kaimyninėje Graikijoje, kurią tūkstančiai pabėgėlių stengiasi pasiekti leisdamiesi į pavojingas keliones jūra.

Tačiau Bulgarijos pareigūnai vis tiek baiminasi didesnio atvykėlių skaičiaus prieš žiemą, todėl policija šeštadienį visoje šalyje patikrino maždaug 6 tūkst. automobilių ir areštavo 16 įtariamų kontrabandininkų bei 495 migrantus.

Prie Graikijos krantų nuskendo 11 migrantų, tarp jų – šeši vaikai

Per naują tragediją prie Graikijos Lesbo salos sekmadienį nuskendo 11 migrantų, tarp jų – šeši vaikai, įskaitant keturis kūdikius, pranešė pakrančių apsaugos pareigūnai.

10 žuvusiųjų buvo rasti laivo, kuris apvirto per pavojingą kelionę iš netoliese esančios Turkijos, kajutėje. Dar viena auka, maža mergaitė, bangų buvo išmesta į salos krantą.

Bandydami pasiekti Europą, prie Lesbo salos pastarosiomis dienomis žuvo dešimtys pabėgėlių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.