aA
Atlikę kratą Švenčionių rajone esančioje sodyboje pasieniečiai aptiko ne tik daugiau kaip keturis tūkstančius pakelių kontrabandinių cigarečių, bet ir neregistruotą ginklą su šoviniais.
Pasienio sodyboje - ir kontrabandinės cigaretės, ir nelegalus ginklas
© VSAT

Sodybos savininkas ir ten buvęs Vilniaus rajono gyventojas, kuris pasieniečių dėl kontrabandos sulaikomas jau penktą kartą, uždaryti į areštinę, praneša VSAT.

Ketvirtadienį naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai, turėdami išankstinės informacijos, stebėjo nuošalią Švenčionių rajono Ramoniūnų kaimo sodybą. Nuo čia iki valstybės sienos su Baltarusija – keli šimtai metrų.

Pasaloje laukę VSAT pareigūnai tamsoje stebėjo iš šios sodybos išėjusius du vyrus. Vienas jų apėjo teritoriją su šunimi ir nuolat dairėsi aplink, kitas stoviniavo šalia čia pat esančio garažo.

Ėmus švisti į sodybą nuo valstybės sienos pusės atėjo du asmenys, nešini keturiais ryšuliais, apvyniotais juoda polietileno plėvele. Nešikai krovinį skubiai perdavė prie sodybos buvusiam vienam vyrui ir tuoj pat pasišalino į Baltarusijos pusę.

Dėžes į garažą nešusį vyrą VSAT pareigūnai sulaikė. Paaiškėjo, kad jis yra pasieniečiams puikiai žinomas 48-erių Vilniaus rajono gyventojas. Šis asmuo pasieniečiams dėl kontrabandinių rūkalų pakliūna jau penktą kartą.
Garaže VSAT pareigūnai rado 3500 pakelių cigarečių „Queen Menthol“, „Queen Charm“ ir „Minsk Capital“. Visi rūkalai paženklinti baltarusiškomis banderolėmis.

Netrukus prie garažo priėjo ir sodybos šeimininkas, 51 metų vyras. Ignalinos rinktinės pareigūnai jo namuose bei ūkiniame pastate atliko kratą, kurios metu dar rado ne tik 728 pakelius baltarusiškų cigarečių „Fest“, bet ir neregistruotą lygiavamzdį šautuvą bei dvi dešimtis 16 mm kalibro šovinių.

Cigaretės, šautuvas bei šaudmenys saugomi Ignalinos rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis bei neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Sodyboje sulaikytus abu vyrus pasieniečiai uždarė į areštinę.


www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.