aA
Ketvirtadienio rytą Raigardo kelio poste muitinės pareigūnai sulaikė didelę cigarečių kontrabandą. Tuščiu krovininiu vilkiku į Lietuvą vykęs Baltarusijos pilietis automobilio ir puspriekabės tentuose sugebėjo paslėpti beveik 110 000 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų. Muitinės kriminalinėje tarnyboje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.
2,5 tonas kontrabandinių cigarečių muitininkams išdavė aklina tamsa
© Muitinės departamento nuotr.

Apie 8 val. ryto į Raigardo kelio postą krovininiu vilkiku „Man“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis S. Y. muitininkams sakėsi į Lietuvą važiuojantis tuščiomis, paimti krovinio.

Tačiau patyrę muitinės pareigūnai, apžiūrinėdami vilkiko puspriekabę, pastebėjo, kad šios viduje labai tamsu – vilkiko lubos nepraleidžia nė spindulėlio šviesos, kaip paprastai būna tentu dengtose puspriekabėse.
Patikrinus detaliau, paaiškėjo, kad tiek automobilio krovininės dalies, tiek puspriekabės stogai buvo iškalti medienos plokštėmis, dar aptrauktomis tentu. Už jų buvo įrengtos įmantrios slėptuvės su dešimtimis tūkstančių pakelių kontrabandinių cigarečių.

Iš viso pareigūnai lubose aptiko 109 965 pakelius baltarusiškų cigarečių „Minsk“ ir „NZ Gold“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 315 tūkst. eurų.

Visko mačiusius muitininkus nustebino kontrabandininkų žioplumas – buvo įdėta daug pastangų, kad iš storo audeklo ir medienos pagamintos slaptavietės atlaikytų 2,5 tonos svorį, bet neįvertintas tikrinančių pareigūnų patyrimas.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Kauno skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis (BK 199 str. 1 d. ir BK 199 – 2 str. 1 d.). Vilkiko vairuotojas sulaikytas dviem paroms. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokurorai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.