aA
Praėjusį trečiadienį Seimo Antikorupcijos komisija, daugiausia valdančiųjų balsais, nesiėmė svarstyti galimo Druskininkų savivaldybės įmonės piktnaudžiavimo. Savo apsisprendimą komisijos nariai argumentavo tuo, kad esą nenori pakenkti ikiteisminiam tyrimui.
„Aqua“ istorija gali persikelti į Seimo plenarinį posėdį
© DELFI

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius neatmeta galimybės, kad Druskininkų vandens parko reikalai gali persikelti į Seimo plenarinį posėdį:

„Manęs nestebina R. Malinausko reakcija. Jis visai Lietuvai pademonstravo, kaip 10 metų valdo Druskininkus ir galvoja, kad kažkokiu riksmu gali visus nutildyti. Tai skatina dar labiau gilinti, kodėl taip nervinasi Druskininkų meras.

Socialdemokratai jau kelintą kartą tiek šioje, tiek premjero žento istorijoje elgiasi visiškai klaidingai, stengdamiesi blokuoti atsakymų paiešką, tam tikrų parlamentinių tyrimų organizavimą. Beje, visa tai pridengia kitą istoriją, nuo kurios ir prasidėjo Druskininkų reikalų nacionalinis svarstymas – kaip vyksta vadinamojo Druskininkų „Vijūnėlės dvaro“ statyba. Čia jau vyriausybė, įsitraukus ir premjerui, skubiai naikina iki šiol galiojusią statybų reglamentavimo tvarką, o tas dvaras statomas pačioje kurortinės zonos širdyje.

Dabartinė valdžia vis labiau pamiršta vakarietiško, skaidraus veikimo standartus. Tai vadinu demokratijos erozija, kai, iš smulkių dalelių sudėliojus visą vaizdą, matyti labai prastos tendencijos. Taigi, susidaro toks vaizdas, kad socialdemokratai patys prašosi, kad mes Druskininkų vandens parko klausimą iškeltume Seimo plenariniame posėdyje. Antikorupcijos komisija savo iniciatyva galėjo pradėti tyrimą. Tai buvo užblokuota.

O kitas kelias – Seime svarstyti specialų nutarimą, kad toks tyrimas būtų pradėtas arba pavedat tai pačiai Antikorupcijos komisijai, arba sudarant specialią komisiją“, - „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ kalbėjo A. Kubilus.

Laida „Opozicija” transliuojama penktadieniai 8.05 val.

Žinių radijas