aA
Antradienį Specialiųjų tyrimų tarnyba sulaikė Respublikinės Šiaulių ligoninės generalinį direktorių, strateginio valdymo direktorę ir infrastruktūros direktorių. Ligoninės vadovai įtariami korupciniais nusikaltimais. Ketvirtadienį sulaikytieji paleisti iš areštinės.
Elena Martinonienė
Elena Martinonienė
© DELFI / Tomas Vinickas

Atlikus tam tikrus procesinius veiksmus, buvo būtinybė tuos asmenis sulaikyti dviem paroms. Tiesiog per tą laiką buvo atlikta tikrai nemažai procesinius veiksmų, „Žinių radijui“ sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vadovė Elena Martinonienė.

Anot Generalinės prokuratūros atstovės, tai nereiškia, kad tyrimas yra mažai reikšimingas ar bus nutrauktas.

Šiandien, atsižvelgiant į per tą laiką surinktus ir dabar turimus duomenis, Generalinės prokuratūros prokuroras, kuris vadovauja šiam tyrimui, nusprendė, kad šiuo metu tyrimo tikslus galima pasiekti ir kitomis priemonėmis. Jos yra pakankamai griežtos, yra skirti piniginiai užstatai – 25 tūkst. eurų, kitiems įtariamiesiems šiek tiek mažesni. Taip pat rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir kiti apribojimai. Visa tai leidžia užtikrinti, kad toliau tyrimas vyks, ir tai tikrai nereiškia, kad per tas dvi dienas įtarimai tapo mažiau reikšmingi“, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo E. Martinonienė.

Tuo tarpu Seimo Antikorupcijos komisijos narė Agnė Bilotaitė Respublikinę Šiaulių ligoninę vadina korupcijos liūnu ir pastebi, kad problemos su viešaisiais pirkimais Antikorupcijos komisijos buvo pastebėtos dar 2009 m.

„Kalbant apie pačią korupciją sveikatos srityje, tai ją galima išskirti į dvi dalis: buitinę ir stambią. Šiuo atveju, kas susiję su viešaisiais pirkimais, medicininės įrangos įsigijimu, kitais dalykais, tai yra stambioji korupcija. Ir čia eina klaba apie milijonines sumas. Čia yra problema, kodėl mes šiandien neturime normaliai funkcionuojančios sveikatos sistemos, nes tai yra labai didelės lėšos, išleidžiamos neefektyviai“, - teigė A. Bilotaitė.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą galite išgirsti
www.ziniuradijas.lt/epizodas/2015/10/29/aktualioji-valanda/49882

Žinių radijas