aA
Po naujausio socialdemokrato Algirdo Syso pasiūlymo kaip keisti Lietuvos mokesčių sistemą Vilniaus miesto tarybos narei Aušrai Maldeikienei trūko kantrybė. Ekonomistė žada A. Syso užregistruotų įstatymo pataisų svarstymo dienomis badauti prie Seimo.
Aušra Maldeikienė
Aušra Maldeikienė
© DELFI / Tomas Vinickas

Apie tai A. Maldeikienė paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“.

Stop kvailystėms Sysas bujoja toliau. Dabar mažai uždirbantys per milžinišką Sodros tarifą tempia išlaikymą tėvų tų,...Posted by Aušra Maldeikienė on Thursday, October 29, 2015

Kairysis“ A. Sysas siūlo neturtingesnius, kurie dirbdami keliose darbuose vis dar bando suvesti galus, apmokestinti dar labiau. Manau liko dvi priemonės. Pirma, ruošti protestą prie Seimo. Antra, progresinio pajamų mokesčio ir šitos pataisos svarstymo dienomis badausiu prie Seimo ir visą dieną aiškinsiu žiniasklaidai, kodėl tai yra totalios nesąmonės ir kodėl jos griauna šalies ekonomiką, jos konkurencingumą ir mūsų visų ateitį“, – teigė ji.

Tokia A. Maldeikienės reakciją iššaukė A. Syso siūlymai Lietuvoje įvesti progresinius mokesčius ir įmonėms liepti už minimalaus mėnesinio atlyginimo negaunančius darbuotojus „Sodrai“ mokėti tiek pat kaip ir už visus kitus.

Trečiadienį ekonomistė A. Sysą kritikavo ir savo tinklaraštyje. Ji teigė, kad pagal jo pateiktą Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo projektą siūlomi mokesčiai nėra progresiniai.

A. Sysas siūlė, kad pajamoms iki 14 tūkst. eurų per metus liktų galioti 15 proc. tarifas, daliai viršijančiai 14 tūkst. eurų, bet nesiekiančiai 36 tūkst. eurų per metus galiotų 25 proc. tarifas, o už viršijančią 36 tūkst. eurų pajamų dalį tektų sumokėti 40 proc.

Pristačiusi JAV mokesčių sistemą ir palyginusi ją su Lietuvos, A. Maldeikienė apibendrino, kad: „Graudu, bet Lietuvos „kairiojo“ politiko portretas žiaurokas: tai niekada nesimokęs ir politikos bei viešųjų finansų abėcėlės neišmanantis (intrigų ir sumaišties kėlimas nėra politika) bei apie savo veiklos pasekmes nemąstantis optimistas“.

Sostinės tarybos narė anksčiau yra sakiusi, kad ketina dalyvauti kitąmet vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.