aA
Vadinamojo Normandijos ketverto – Prancūzijos, Vokietijos, Rusijos ir Ukrainos – užsienio reikalų ministrai susitiks lapkričio 6 d. Berlyne.
Normandijos ketvertas Ukrainos reikalus aptars Berlyne
© AFP/Scanpix

Apie tai per kontaktinės grupės dėl Ukrainos posėdį pranešė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovas Ukrainoje Martinas Saidikas.

M. Saidikas priminė, kad kitas kontaktinės grupės dėl Ukrainos vyks Minske lapkričio 17 d., o iki tol derybos vyks vaizdo konferencijos formatu. Jis taip pat patikslino, kad pogrupis saugumo klausimais susitiks lapkričio 10 d., o politikos klausimais – kitą savaitę.

Anksčiau vienas diplomatijos šaltinis Kijeve skelbė, kad Normandijos ketverto užsienio reikalų ministrai susitiks Berlyne pirmąją lapkričio savaitę. Anot šaltinio, susitikimo dėmesio centre bus Minsko susitarimai – jų terminai ir vykdymas.

Per Normandijos ketverto susitikimą Paryžiuje, vykusį spalio 2 d., buvo susitarta, kad keturių šalių užsienio reikalų ministrai susitiks lapkritį, kad pratęstų diskusiją apie konflikto Ukrainoje sureguliavimo būdus.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.