aA
JAV prezidento posto siekiantis Donaldas Trumpas mielai pabrėžia esantis verslininkas, tapęs milijardieriumi dėl savo išradingumo ir nuovokos, bet pirmadienį pripažino, kad prasimušti jam padėjo tėvas, suteikęs „mažą“ 1 mln. dolerių paskolą.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas
© Reuters/Scanpix

„Man nebuvo lengva“, – respublikonų kampanijos favoritas sakė per vieną susitikimą su rinkėjais Naujojo Hampšyro valstijoje, transliuotą televizijos NBC.

„Pradėjau Brukline. Mano tėvas suteikė man nedidelę paskolą – milijoną dolerių“, – aiškino jis, pridūręs, kad tuos pinigus vėliau su palūkanomis grąžino savo tėvui – milijonieriui Niujorko nekilnojamojo turto vystytojui Fredui Trumpui.

„Tačiau atvykau į Manhataną ir pradėjau pirkti namus; man puikiai sekėsi“, – sakė D.Trumpas.

Šie komentarai daugelį nustebino per rinkimų kampaniją, kurioje dauguma konservatyvių pažiūrų rinkėjų nusigręžė nuo buvusio Floridos gubernatoriaus Jebo Busho – dviejų ankstesnių JAV prezidentų sūnaus ir brolio, bet uoliai palaiko savarankiškai prakutusius politikos autsaiderius, tokius kaip D.Trumpas ir neurochirurgas pensininkas Benas Carsonas, kuris jaunystėje buvo neturtingas.

Kai sulaukė klausimų dėl minėto pareiškimo, D.Trumpas pripažino, kad jo paminėta aplinkybė paprastam rinkėjui gali atrodyti kaip didžiulis palengvinimas.

„Jūs teisūs, bet milijonas dolerių nėra labai daug lyginant su tuo, ką aš sukūriau, – jis sakė NBC. – Noriu pasakyti, kad sukūriau vieną iš didžiųjų bendrovių, bet man visuomet buvo sakoma – tu negali padaryti to, negali padaryti ano.“

D.Trumpas savo kapitalą vertina net 10 mlrd. dolerių, bet žurnalas „Forbes“ teigia, kad labiau realistinis skaičius yra 4,5 mlrd. dolerių.

Kurį laiką D.Trumpas dirbo savo tėvui, kuris pastatė tūkstančius gyvenamųjų būstų Brukline.

8-ame dešimtmetyje D.Trumpas pradėjo savą verslą, pastatęs kelis pastatus Manhatane, kurių daugelis dabar yra pavadinti jo vardu.

Savo verslą jis pavertė tarptautiniu ir statė viešbučius, golfo aikštynus, kurortus ir prabangius dangoraižius visame pasaulyje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.