aA
Automobilių nuomos paslaugas siūlę verslininkai užkibo ant, įtariama, sukčių kabliuko – nieko neįtardami jie išnuomojo savo transporto priemones, kurių taip ir neatgavo. Ir greičiausiai jau nebeatgaus.
Tomas Andrijauskas
Tomas Andrijauskas
© DELFI / Kiril Čachovskij

Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos rajonuose išnuomotos transporto priemonės dingdavo be žinios – jas išsinuomoję asmenys automobilius atveždavo iki Panevėžio ir palikdavo iš anksto sutartoje vietoje. Taip be žinios dingo keturi automobiliai – „Volkswagen Jetta“, „Volkswagen Passat“, „Toyota Corsa“ ir „Opel Vivaro“. Jų vertė – daugiau kaip 55 tūkst. eurai.

Kaip išnuomotos transporto priemonės dingdavo be žinios, artimiausiu metu aiškinsis Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Dėl nusikaltimų, įvykdytų dar 2012 m., prokurorai kaltinimus pateikė panevėžiečiams – Tomas Andrijauskas ir Gytis Lataitis baudžiamojon atsakomybėn patraukti ne tik dėl sukčiavimų, bet ir dokumentų klastojimo, kai buvo padaryta didelė žala.

Prieš teismą turėjo stoti ir dar vienas kaltinamasis – Artūras K., tačiau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad vyras yra nepakaltinamas ir negali atsakyti už nusikaltimus, kurie jam yra inkriminuojami.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad trijulė įvairiose bendrovėse nuomodavosi apynaujus automobilius, kurių net neketindavo grąžinti. Nuomos punktuose jie pateikdavo dažniausiai suklastotus dokumentus. Jie niekam nesukeldavo įtarimų.

Vienas kaltinamųjų – T. Andrijauskas jau yra du kartus teistas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.