aA
Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė Konstitucijos dienos proga pasveikino Konstitucinio Teismo (KT) organizuojamo iškilmingo minėjimo dalyvius Vilniaus rotušėje.
L. Graužinienė: teisininkų žodžiai „galimai prieštarauja Konstitucijai“ turi būti signalas sustoti
© DELFI / Mindaugas Ažušilis

Parlamento vadovė pabrėžė būtinybę siekti, kad kiekvienas mūsų šalies pilietis nuo mažų dienų žinotų, kad jo laisves ir teises visuomet gina Lietuvos Respublikos Konstitucija, nepamiršdamas ir pilietinės pareigos valstybei.

Savo kalboje Seimo Pirmininkė L. Graužinienė taip pat pažymėjo, kad šiandien žodžiai "saugumas", "apsauga", "gynimas" tapo politikų kalbų raktiniais žodžiais. "Mes saugome žmones nuo karo, ligų, nedarbo, socialinės atskirties, nuo kišimosi į privatų gyvenimą, galų gale - nuo kitų žmonių. Ir visa tai mes darome Konstitucijos rėmuose. Tačiau ar visuomet?" - retoriškai klausė parlamento vadovė.

Politikė pabrėžė, kad ekonominės krizės metu buvo priimta daug socialiai neteisingų įstatymų, ir būtent Konstitucinis Teismas stojo į žmonių pusę, gindamas jų interesus, aiškiai demonstruodamas, kad žmogus yra didžiausia vertybė.

"Teisininkų žodžiai "galimai prieštarauja Konstitucijai" mums visiems turi būti kaip raudonas šviesoforo signalas. Signalas sustoti! Sustokime. Dar ir dar kartą atverskime Konstituciją. Ir tikiu, kad rasime teisingesnį sprendimą", - užtikrina Seimo Pirmininkė L. Graužinienė.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.