aA
Belgijos policija pirmadienį suėmė vyrą, kuris, kaip įtariama, anksčiau šią dieną rėžėsi savo automobiliu į kareivių komplekso vartus Namiūro mieste, pirmadienį pranešė vienas prokuroras.
Belgijoje vairuotojas rėžėsi automobiliu į kareivinių vartus
© AP/Scanpix

„Tas asmuo ką tik buvo suimtas. Svarbu nuraminti žmones. Nėra jokių ženklų, kad tame dalyvavo kiti“, – prokuroras Vincent'as Macqas sakė naujienų agentūrai „Belga“.

Pasak pareigūnų, tas vyras po smūgio į vartus išlipo iš automobilio ir pabėgo pėsčiomis, kai sargybiniai paleido įspėjamuosius šūvius. Pranešimų, kad per šį incidentą būtų nukentėję žmonės, nebuvo.

Vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas, esantis įvykio vietoje, sakė, kad numanomas užpuolikas apgadintą mašiną paliko netoliese esančiame lauke.

Į incidento vietą atvyko kariuomenės išminuotojai ir policijos specialiųjų pajėgų grupė.

Ta teritorija buvo uždaryta policijos, o virš jos skraidė sraigtasparnis, pasakojo reporteris. Kaip pranešama, netoliese esančiuose kariniuose objektuose ir policijos akademijoje buvo paskelbta nepaprastoji parengtis.

Viena vietos televizija informavo, kad netoliese esančios mokyklos moksleiviams buvo liepta likti pastate.

Pareigūnai sakė AFP kol kas nežinantys šio išpuolio motyvų.

Šis incidentas įvyko Flaveno karinėje bazėje Belgijos vidurio regiono mieste. Joje laikomas specialiųjų pajėgų batalionas, turintis 650 karių, kuris dalyvauja NATO operacijose ir taikos palaikymo misijose.

Įvykis Namiūre atgaivino prisiminimus apie neseniai įvykdytas pražūtingas atakas, įskaitant keturių žmonių gyvybių pareikalavusį išpuolį žydų muziejuje Briuselio centre, kurį pernai įvykdė vienas ginkluotas džihadistas.

Sausį saugumo pajėgos rytiniame Vervjė mieste nukovė du įtariamus džihadistus kovotojus, kurie, kaip manoma, planavo surengti atakas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.