aA
Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė mano, kad, išlaikant valdžių atskyrimo principą, Seimo narys neturėtų būti ministru.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Konstitucijos dienos proga susitikusi su Gruzijos, Latvijos, Ukrainos, Moldovos ir Lietuvos Konstitucinių Teismų pirmininkais, parlamento vadovė pažymėjo, kad, jos nuomone, vienintelė Lietuvos Respublikos Konstitucijos „spraga“ – galimybė vienu metu būti ir parlamentaru, ir ministru. Pasak Seimo Pirmininkės, taip galimai pažeidžiamas valdžių atskyrimo principas.

Su penkių šalių Konstitucinių Teismų pirmininkais parlamento vadovė L. Graužinienė aptarė šalių bendradarbiavimą ir dialogą, stiprinant Konstitucinių Teismų veiklos europinę dimensiją. Ši dimensija yra itin aktuali, atsižvelgiant į šalims tenkančius geopolitinius iššūkius bei siekį stiprinti europinius nepriklausomus konstitucinius teismus visose Rytų partnerystės valstybėse.

L. Graužinienės teigimu, Konstitucija per dvidešimt trejus metus pasikeitė labai nežymiai.

„Tai rodo, kad žmonių priimtas svarbiausias šalies įstatymas atitinka mūsų valstybės piliečių lūkesčius ir interesus“, – teigė Seimo Pirmininkė L. Graužinienė. Vienu iš svarbiausių Konstitucinio Teismo darbų Seimo Pirmininkė įvardija Pagrindinio šalies dokumento puoselėjimą ir saugojimą bei atstovavimą kiekvieno šalies piliečio interesams.

Susitikime parlamento vadovė pasidžiaugė, kad, nagrinėdamas ekonominės krizės metu valdžios priimtus sprendimus, Konstitucinis Teismas stojo į žmonių pusę. „Tai akivaizdus įrodymas, kad Konstitucija saugo ir gina kiekvieno Lietuvos gyventojo teises ir interesus“, – pabrėžė Seimo Pirmininkė L. Graužinienė.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.