aA
Lietuva kol kas neturi naujos informacijos apie Nigerijoje pagrobtus lietuvių ir ukrainiečių jūrininkus, sako Vyriausybės vicekancleris Rimantas Vaitkus, tačiau pabrėžia, kad laivo įgula saugi.
R. Vaitkus apie pagrobtus jūrininkus: naujienų neturime, bet laivo įgula saugi
© AFP/Scanpix

„Jokių papildomų naujienų neturiu. Tyla iš tos pusės. Tiktai tiek galiu pasakyti, kad penktadienio vakarą susisiekiau su laivu. Laivo įgula yra saugi ir šiandien turėtų pasikeisti laivo kapitonas, ir turėtų būti atskraidinta nauja įgulos dalis, kad laivas galėtų išplaukti“, – Vyriausybėje žurnalistams pirmadienį sakė R. Vaitkus.

Anot vicekanclerio, kol kas neturima informacijos apie pagrobėjų prašomą išpirką ar pateikus reikalavimus.

„O jeigu kas nors ir buvo kalbėtasi, tai mes to nežinome“, – teigė Vyriausybės vicekancleris

ELTA primena, kad du Lietuvos ir du Ukrainos piliečiai buvo pagrobti prieš savaitę Nigerijos uosto Port Harcourto prieigose. Bahamų salose registruotas laivas plaukiojo su Komorų salų vėliava. Pagrobėjai su savimi nežinoma kryptimi išsivežė laivo-refrižeratoriaus kapitoną ukrainietį, pirmąjį jo padėjėją lietuvį ir dar du jūrininkus. Laive iš viso buvo 16 Lietuvos piliečių.

Tai jau ne primas kartas, kai lietuviai patenka į Nigerijos piratų rankas. Lietuviai buvo pagrobti kartą 2009-aisiais ir du kartus 2010-aisiais. Tuomet jie buvo išlaisvinti.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.