aA
Bendrovė NT Valdos, UAB informuoja, jog portale DELFI, skiltyje "Politiko akimis", pasirodė netiksli informacija, susijusi su bendrovės patalpų, esančių Gervėčių g. 4, Vilniuje, nuoma bendrovei Karalienės Mortos mokykla.
Mokykla
Mokykla
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Atsižvelgdama į tai, bendrovė NT Valdos teikia aktualią informaciją, susijusią su šių patalpų valdymu.
2010 metų spalio mėnesį NT Valdos (tuomet – „Kruonio investicijos“) iš bendrovės „Rytų skirstomieji tinklai“ perėmė Gervėčių g. 4 esančio pastato valdymą bei administravimą.

2011-2012 metais bendrovė intensyviai ieškojo nuomininkų šioms patalpoms – jos buvo siūlomos potencialiems nuomininkams iš privataus ir valstybinio sektorių. Kol pastatas neturėjo nuomininko, NT Valdos patyrė jo išlaikymo kaštus.

2013 metų sausio mėnesį NT Valdos pradėjo derybas su brokerių bendrovės Recomm group atvestu potencialiu nuomininku – Karalienės Mortos mokykla. Derybų metu Karalienės Mortos mokyklos atstovai informavo, jog ketina išsinuomoti visą pastatą, siekiant vykdyti vaikų ugdymo veiklą. Dėl ilgą laiką nenaudoto pastato būklės derybų metų sutarta dėl būtinų remonto darbų.

NT Valdos įsipareigojo atlikti pastato konstrukcijų (pamatų, stogo ir cokolinio aukšto) remonto darbus, kurių vertė – 146 395 litai.

Savo ruožtu Karalienės Mortos mokykla investavo į patalpų vidaus tvarkymo ir kitus ugdymo veiklai vykdyti būtinus patalpų pritaikymo darbus. Bendrovė savo lėšomis įsipareigojo įrengti sanitarinius mazgus, sutvarkyti apšvietimo ir elektros instaliacijas, pakeisti langus ir kitus darbus, kurie buvo numatyti nuomos sutartyje. Bendra darbų vertė – 340 tūkst. litų.

Patalpų nuomos kaina buvo nustatyta, atsižvelgiant į nepriklausomų nekilnojamojo turto vertintojų bendrovės Colliers International advisers rekomendacijas atsižvelgiant į patalpų dydį, būklę, vietą.

2013 metų balandžio 8 dieną sudarytoje sutartyje su Karalienės Mortos mokykla numatyta galimybė kasmet peržiūrėti patalpų nuomos kainą, atsižvelgiant į Lietuvos vartotojų kainų indeksą.
Karalienės Mortos mokykla nuo 2013 birželio mėnesio dešimčiai metų nuomojasi 1769,67 kvadratinių metrų ploto patalpas, esančias Gervėčių g. 4.

Nekilnojamojo turto nuomos paslaugas teikianti bendrovė NT valdos yra verslo įmonė, siekianti pelno, optimalios investicinės grąžos savo akcininkams iš valdomų objektų. Šiuo metu NT Valdos yra sudariusi daugiau nei 600 sutarčių su išoriniais klientais.