aA
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoğanas teigia, kad Rusijos karinė operacija Sirijoje jo šaliai yra visiškai nepriimtina, praneša dailysabah.com.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas
© Reuters/Scanpix

Pasak Turkijos valstybės vadovo, Rusija daro didžiulę klaidą. Jis taip pat pridūrė, kad Rusija ir Iranas tik siekia išsaugoti valdžioje Basharą al-Assadą, kuris terorizuoja visą Siriją.

Palaikydama B. al-Assado režimą Rusija trečiadienį Sirijoje pradėjo karinę operaciją ir smūgiavo taikiniams iš oro. Maskva aiškina, kad smūgiai nukreipti į ISIS ir kitas teroristines grupuotes, bet Vakarų ir Persijos įlankos šalys teigia, kad Rusijos taikiniais tapo nuosaikūs B. al-Assado režimo priešininkai ir civiliai gyventojai.

„Bėgant laikui Rusija regione bus izoliuota. Rusijos žingsniai, padaryti nepaisant Turkijos, yra neraminantys“, - sakė R.T. Erdoğanas.

„Rusija neturi sienos su Sirija. Ką Rusija čia bando padaryti? Ji tai daro, nes to paprašė režimas, bet nėra reikalo vykdyti tokių operacijų kiekvieno režimo prašymu“, - teigė prezidentas.

2011 m. Sirijoje prasidėjus pilietiniam karui Turkija tapo pabėgėlių prieglobsčio šalimi. Šiuo metu Turkijoje yra apie 2 mln. pabėgėlių. R.T. Erdoğanas teigimu, Turkija pabėgėlių aprūpinimui yra išleidusi 7,5 mlrd. dolerių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.