aA
Į analogų Lietuvoje neturinčią Auksinių vestuvių šventę šeštadienį Klaipėdoje susirinko 60 porų, kurie susituokė prieš 47-67 metus.
Auksinių vestuvių šventė
Auksinių vestuvių šventė
© DELFI (V.Spurytės nuotr.)

Į Klaipėdos santuokų rūmus senjorai rinkosi pasitempę, pasipuošę, kai kurie jų atriedėjo limuzinais. Juokauta, jog šeštadienį visi uostamiesčio restoranai užsakyti, nes auksines vestuves simboliškai švenčiančios poros svarbią dieną panoro iškilmingai praleisti su savo artimaisiais.

2015-ieji Klaipėdoje paskelbti Senjorų metais, todėl šiemet uostamiesčio senjorai sulaukia ypatingo dėmesio. Viena iš savivaldybės dovanų pagyvenusiems žmonėms – Auksinių vestuvių šventė. Toks renginys Lietuvoje surengtas pirmą kartą.

Į Auksinių vestuvių šventę buvo kviečiamos visos senjorų poros, kurios šiemet švenčia savo Auksines vestuves, ar kurios prieš 2-3 metus jas jau atšventė, bei kurioms iki bendro gyvenimo 50-mečio likę vos keleri metai.

Į renginį atvyko ir klaipėdiečiai Stanislava ir Antanas Jankauskai, kurie susituokė prieš 67 metus. Tai – Klaipėdos šeima rekordininkė.
„Viena yra gyvenimą tiesiog nugyventi, o aukščiausia pakopa yra jį nugyventi drauge su savo sutuoktiniu. Sveikinu visus, kurie švenčia Auksines, Deimantines ar net Briliantines vestuves. Tikiuosi, kad visi jūs prisimenate savo tikrųjų vestuvių dieną, o ši šventė šiuos prisiminus padėjo atgaivinti. Visų jūsų gyvenimas yra pavyzdys, kaip reikia eiti petys į petį, kaip mylėti vienas kitą, kaip tikėti, kad meilė amžina“, – jaunavedžiais vėl tapusius senjorus sveikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Klausydamiesi sveikinimo žodžių, senjorai braukė džiaugsmo, susijaudinimo ašaras.

Pasveikinti savo tėvų, senelių, prosenelių surinko ir gausūs būrys artimųjų, kurie išsirikiavo į ilgą eilę, kad savo brangiems žmonėms įteiktų gėlių.

Santuokos sukaktuvininkus sveikino dainininkai Egidijus Bavikinas ir Vaida Genytė, visi senjorai drauge vienas kitam sudainavo „Ilgiausių metų“.

„Kol jūs kartu, jūs galite du kartus daugiau“, – šventėje džiaugėsi ir Klaipėdos savivaldybės Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė.

Auksinių vestuvių šventė įvardinta tobulų žmonių švente, nes tobula yra mylėti ir būti mylimam.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.