aA
Maskvos policija sulaikė vyriškį, įtariamą puldinėjusį moteris. Pirminė versija tokia, kad jis tapo prievartautoju maniaku, norėdamas įrodyti gyventojams durininko, neįleidžiančio į laiptinę pašalinių asmenų, būtinumą.
Maskvietis ėmė žaginti kaimynes laiptinėse, norėdamas, kad namo gyventojai pasamdytų durininką
© DELFI (R. Achmedovo nuotr.)

Moterų išniekinimu savo namo ir kitų namų laiptinėse įtariamas maskvietis Aleksandras Davydovas, informuoja newsru.com. Jam pateikti kaltinimai išžaginimu ir gresia 10 metų laisvės atėmimo.

Policija patikslino, kad sulaikytasis kilęs iš Šiaurės Kaukazo, Maskvoje dirbo prekybos centro apsaugininku.

Tyrėjų duomenimis, 2015 m. rugsėjo 18 d., apie 23 val., vieno iš daugiabučių laiptinėje jis įlipo į liftą ir elektros šoko prietaisu imitavo trumpąjį sujungimą. Paskui jis apgaule privertė moterį išeiti iš lifto į laiptų aikštelę. Ten, grasindamas peiliu, jis ją išžagino.

„LifeNews“ rašo, kad A. Davydovas jau prisipažino dėl daugelio išprievartavimų ir išžaginimų, kuriems rado kuriozinių, paradoksalių pasiteisinimų.

Kaip paaiškėjo, jo agresijos priežastimi tapo jo namo gyventojų atsisakymas durininko paslaugų ir apsaugos kamerų laiptinėje. „2008 m. netekau žmonos, ji žuvo autokatastrofoje. Nuo tada gyvenu vienas, manau, kad apsaugos kamerų ir durininko nebuvimas laiptinėje yra nesaugu man ir kitiems, – paaiškino tyrėjams maskvietis. – Kad atkreipčiau dėmesį į saugumą, nusprendžiu puldinėti moteris laiptinėje. Pradėjau nuo savo namo“.

Kaimynių prievartavimas tęsėsi visą vasarą. Namo gyventojos nepažindavo užpuoliko, nes jis užpuldavo iš už nugaros, o šoko ištiktos aukos negalėjo pasakyti tyrėjams nė vieno požymio.

Laikui bėgant A. Davydovas „susirūpino“ viso megapolio saugumu. Jis ėmė prievartauti ir kituose Maskvos rajonuose.

„Padariau tai, kad atkreipčiau kuo daugiau dėmesio į saugumo problemą laiptinėse ir kad žinia apie moterų užpuolimus išplistų po visą Maskvą“, – per apklausą pareiškė jis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.