aA
Iranas tik ir laukia, kada bus panaikintos jam taikomos sankcijos, kad galėtų tęsti mėginimus sukurti branduolinį ginklą ir slapta patekti į branduolinių valstybių klubą. Tai ketvirtadienį JT Generalinės Asamblėjos sesijoje pareiškė Izraelio premjeras Benjaminas Netanjahu.
Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu
© Reuters/Scanpix

Jis vėl išdėstė savo neigiamą požiūrį į šešeto tarpininkų susitarimus su Iranu. „Iranas siekia tapti branduolinių valstybių klubo nariu. Galite neabejoti dėl vieno - Izraelis neleis Iranui įsibrauti ar slapta patekti į šį klubą“, - pabrėžė Izraelio vyriausybės vadovas.

Anot B. Netanjahu, Teheranas „nepažabos savo branduolinių ambicijų, jo apetitas tik didės“. Jo manymu, Irano vadovybė tik ir laukia, kada JAV ir kitos šalys atšauks sankcijas ir leis naudotis sąskaitomis bankuose. „Su milijonais ir netgi milijardais dolerių jis iš nepavojingo katinėlio virs riaumojančiu liūtu“, - įspėjo Izraelio premjeras. „Naivu manyti, kad esą Vienos susitarimai kažką pakeis“, - teigė jis.

B. Netanjahu taip pat patikino, kad Izraelis ir ateityje neleis tiekti ginklų „Hezbollah“ judėjimui iš Sirijos ir per jos teritoriją.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.