aA
Prieš pat savaitgalį teks susitaikyti su debesų draugija. Laimei, galime iš anksto džiaugtis būsimais savaitgalio orais. Mūsų laukia saulėtas dangus ir maloni šiluma. Beliks tik mėgautis rudenėjančia gamta.
Orai: savaitgalį sulauksime malonių pokyčių
© DELFI / Tomas Vinickas

Penktadienį ir vėl dangų gaubs debesys, pūs smarkus vakarų vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, pirmoje paros pusėje, numatoma 11–12 laipsnių temperatūra, galimas nedidelis lietus. Dienos metu bus apie 14 laipsnių šilumos.

Vakarėjant numatomi pragiedruliai. Šiauliuose gūsingas vėjas dangumi gins debesis. Naktį ir ryte temperatūra sieks 12–13 laipsnių. Dieną debesuotumas mažės, oras šils iki 15 laipsnių. Pajūryje, nakties ir ryto metu, galimas nedidelis lietus. Vyraus 14 laipsnių temperatūra. Įdienojus debesys prasiskirsyts, bus apie 15 laipsnių šilumos.

Šeštadienį pagaliau sulauksime saulės. Vėjas nurims, o temperatūra bus aukštesnė. Vilniuje ir Kaune visą parą vyraus giedras dangus. Nakties ir ryto metu temperatūra sieks 10–11, dieną 17 laipsnių šilumos. Šiauliuose debesys taip pat nepasirodys. Pirmoje paros pusėje numatoma 10–12 laipsnių temperatūra. Įdienojus oras šils iki 17 laipsnių. Pajūryje, naktį ir ryte, temperatūra svyruos tarp 13–14 laipsnių. Numatoma saulėta diena, temperatūra kils iki 16 laipsnių.

Sekmadienį galėsime ir toliau mėgautis saulėtais orais. Pasisuks pietų krypties vėjas. Vakarop daugelyje rajonų pasirodys debesys. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, naktį ir ryte, vyraus 10–11 laipsnių temperatūra. Dieną saulės spinduliai orą sušildys iki 18 laipsnių. Šiauliuose, naktį ir ryte, bus giedra. Termometrai fiksuos 10–11 laipsnių. Įdienojus švies saulė, bus apie 17 laipsnių šilumos. Pajūryje didžioji paros dalis bus giedra, tik vakarėjant dangų uždengs debesys. Nakties ir ryto metu numatoma 11–12, dieną 16 laipsnių temperatūra.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje trumpai tęsis savaitgališki orai, tačiau gana greitai saulę pakeis debesys, o termometrų stulpeliai kaip reikiant nukris žemyn.

gismeteo.lt