aA
Didžiojoje Britanijoje kilo pasipiktinimas, kai paaiškėjo, jog pareigūnai gaudo greičio viršytojus slėpdami greičio matuoklius traktoriuose ar specialiuose priekabose žirgų transportavimui.
anglija.lt nuotr.
anglija.lt nuotr.

Kaip skelbia britų spauda, Hambersaido grafystės policija pripažino, kad ėmėsi tokios taktikos neva siekdami gaudyti greitį viršijančius motociklininkus ir mažinti keliuose sužeidžiamų bei žūstančių motociklininkų skaičių. Tačiau tokia žinia sukėlė vairuotojų pasipiktinimą.

Policijos atstovai teigia, kad nepažeidžia jokių taisyklių, nors vyriausybės gairėse nurodoma, kad jiems negalima naudoti rankinių greičio matuoklių sėdint specialiai nepažymėtose, šalia kelio stovinčiose transporto priemonėse.

Transporto departamentas pabrėžė, kad automobiliai, kuriuose pareigūnai naudoja mobilius greičio matuoklius, turi būti aiškiai pažymėti, kad vairuotojai matytų, jog tai yra teisėsaugos atstovų mašina.

Departamentui pritaria ir Policijos vadų asociacija. Tačiau teisiškai policijos pareigūnai neprivalo laikytis minėtų vyriausybės gairių, nes jos yra rekomendacinio pobūdžio.

Praėjusį sekmadienį traktoriuje tarp Bridlingtono ir Jorko pasislėpusį policijos pareigūną užfiksavo vienas savo pavardės nenorėjęs skelbti vyras.

„Jau kurį laiką sklandė gandų, kad policininkai slepiasi traktoriuje, tačiau negalėjau patikėti, kol iš pradžių nepamačiau žirgams naudoti skirtos priekabos, o vėliau ir traktoriaus“, – pasakojo vyras.

anglija.lt nuotr.
anglija.lt nuotr.
Anglija.lt