aA
Artimiausiu metu bus areštuotas žinomo pramoginių laidų prodiuserio Arūno Valinsko, jo firmos ir populiarios laidos "Dviračio žynios" kūrybinės grupės narių Vytauto Šerėno, Gintaro Ruplėno bei Haroldo Mackevičiaus turtas.
Tokią nutartį pirmadienį priėmė Vilniaus apygardos teismas, gavęs Baltijos televizijos (BTV) ieškinį dėl vienašališkai nutrauktų sutarčių transliuojant laidas "Dviračio šou" bei "Korida".

Už tai BTV prašo iš A.Valinsko, H.Mackevičiaus, G.Ruplėno ir V.Šerėno priteisti per milijoną 300 tūkstančių litų. Siekdama, kad priteistas ieškinys būtų išieškotas, BTV savo pareiškime ir paprašė areštuoti atsakovų turtą.

Vakar vakare A.Valinskas apie teismo skirtas sankcijas dar nebuvo girdėjęs. Jis net nežinojo, kad BTV kreipėsi į teismą, tačiau tvirtino, kad "blogi BTV ketinimai buvo aiškūs".

"Jei į teismą dėl nutrauktos sutarties mane padavė BTV, galiu pakartoti tai, ką "Lietuvos rytui" sakė mano kolega "dviratininkas" H.Mackevičius: "BTV sutartį pažeidė pirmi ir daug kartų", - pareiškė A.Valinskas.

A.Valinskas sakė negalįs pamiršti kitame "Lietuvos ryto" interviu BTV akcininko K.Makaičio mestos frazės, kad jam nerūpi badaujantys milijonieriai.

"Ar dabar Lietuvoje žmonėms jau visada reikės badauti, kad gautum savo uždarbį?" - vakar replikavo naujasis LNK televizijos darbuotojas.

A.Valinskas mano esąs teisus nutraukęs sutartį su pažadų nevykdančiais darbdaviais: "Argumentas, kad galime dirbti už delspinigius, silpnesnis už tą, kurį išgirdome iš mokesčių inspekcijos, - laiku nesumokėjus mokesčių bus areštuotos mūsų sąskaitos".

Būtent ši prielaida - kad jo turtas bus areštuotas Valstybinės mokesčių inspekcijos reikalavimu - vakar A.Valinskui atrodė įtikinamesnė spėliojant, iš kurio debesies trenkė teismo sprendimas.

Firmos buhalterė dar praėjusią savaitę jam užsiminė apie nemalonias žinias iš Valstybinės mokesčių inspekcijos.

"Mokesčių inspekcija iš mūsų reikalauja pagal kontraktuose nurodytas sumas. Ir niekam nerūpi, kad BTV tų sumų dar nepervedė. V.Šerėnui inspekcijoje buvo geranoriškai pasiūlyta sumokėti mokesčius iš santaupų, - vakar piktinosi A.Valinskas. - Tiesa, dalį skolos BTV rugsėjo 11-ąją mums vis dėlto pervedė, ir mes su mokesčių rinkėjais jau atsiskaitėme".

"Lietuvos rytas"