aA
Sukčiai aptiko naują aukso gyslą – neseniai draudimo bendrovių pristatyta paslauga, kuria galima apdrausti įvairius nusipirktus daiktus (vadinamasis pirkinio draudimas), jų praradimo atveju kompensuojant patirtą žalą, tapo nauju pasipelnymo šaltiniu „lengvų“ pinigų mėgėjams.
"Sony Xperia Z3" gaminių serija
"Sony Xperia Z3" gaminių serija
© Vida Press

Sostinės pareigūnai informuoja, kad rugsėjo 28 d. Vilniaus miesto penktajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 3 d.).

Vyras, pats pardavęs savo prieš tai draudimo bendrovėje apdraustą mobiliojo ryšio telefoną „Sony Xperia Z3+“ nežinomam asmeniui, kreipėsi į policiją su pareiškimu dėl neaiškiomis aplinkybėmis dingusio telefono po apsilankymo poliklinikoje.

Taip pat vyras kreipėsi ir į draudimo bendrovę, kuri pagal sudarytą sutartį „nukentėjusiam“ turėjo kompensuoti mobiliojo ryšio telefono aparato kainą.

Tačiau gudrią pasipelnymo schemą sumanęs sukčius liko it musę kandęs. Pareigūnai, pradėję „pradingėlio“ paiešką, išsiaiškino, jog telefonas buvo parduotas su visa jam priklausančia komplektacija.

Vyras pareigūnams prisipažino, kad pats pardavė savo telefoną ir, norėdamas pasipelnyti, dėl neva dingusio telefono kreipėsi į draudimo bendrovę ir policiją.

Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnai operatyviai užkirto kelią nusikalstamai veikai – pasipelnyti sumaniusiam piliečiui nepavyko nusikalstamu būdu įgyti beveik 1 000 eurų, tačiau išmanusis sukčius visgi gavo „nesaldžią dovanėlę“ – tapo įtariamuoju baudžiamojoje byloje.

Jam gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.