aA
Druskininkų savivaldybėje esančioje sodyboje pasieniečiai išaiškino, įtariama, kontrabandinių cigarečių sandėliavimo tašką. Čia su nelegaliais rūkalais įkliuvo ir sodybos šeimininkas, ir du automobilių slėptuvėse cigaretes atgabenę baltarusiai.
Su nelegaliais rūkalais įkliuvo ir sodybos šeimininkas, ir du automobilių slėptuvėse cigaretes atgabenę baltarusiai
Su nelegaliais rūkalais įkliuvo ir sodybos šeimininkas, ir du automobilių slėptuvėse cigaretes atgabenę baltarusiai
© VSAT

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) informuoja, kad šeštadienį Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai, turėdami kolegų iš Kriminalinės žvalgybos skyriaus informacijos, Druskininkų savivaldybės Guobinių kaime patikrino 65-erių vyrui priklausančią sodybą.

Į ją buvo atvykęs automobilis „Volkswagen Passat“ baltarusiškais numeriais, kurį vairavo 21-erių Baltarusijos pilietis. Pasieniečiai jį ir sodybos šeimininką užklupo, kai iš baltarusio mašinos slėptuvių buvo išimamos cigaretės. Patikrinimo metu paaiškėjo, kad „Volkswagen Passat“ slėptuvėse buvo 859 pakeliai cigarečių „Fest“, „NZ Gold Superslims“ ir „Minsk Superslims“ su Baltarusijos banderolėmis.

Dar 143 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos banderolėmis savininku prisistatė sodybos šeimininkas Druskininkų savivaldybės gyventojas.

Netrukus pasieniečių akivaizdoje į sodybos kiemą įsuko mikroautobusas „Volkswagen Transporter“ baltarusiškais numeriais. Jį vairavo 43-ejų Baltarusijos pilietis, irgi atvykęs ne tuščiomis. „Volkswagen Transporter“ įrengtose slėptuvėse pasieniečiai rado dar 1624 pakelius cigarečių „Minsk“, „Minsk Capital“ bei „Minsk Superslims“ su Baltarusijos banderolėmis.

Manoma, kad ši sodyba galėjo būti kontrabandinių rūkalų sandėliavimo vieta, iš kurios cigaretės vėliau iškeliaudavo į aplinkinius rajonus.
Druskininkų savivaldybės gyventojui pasieniečiai už akcizais apmokestinamų prekių laikymą pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinės bylos teiseną. Vyrui gresia bauda nuo 289 iki 1448 eurų.

Administracinių bylų teisenos už neteisėtą rūkalų gabenimą pradėtos ir abiem baltarusiams. Jiems gresia baudos nuo 2896 iki 5792 eurų bei abiejų automobilių konfiskavimas. Šias administracines bylas nagrinės Druskininkų apylinkės teismas. VSAT pareigūnai visiems trims vyrams įteikė šaukimus į jį atvykti ir po apklausų bei visų formalumų atlikimo paleido.
„Volkswagen Transporter, „Volkswagen Passat“ ir cigaretės saugomi Lazdijų rinktinėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.