aA
Policija antradienį pranešė sulaikiusi Eišiškėse vyriškį, kuris įtariamas jau pusmetį padeginėjęs namus šiame mieste netoli Vilniaus.
Pasak Policijos departamento pranešimo spaudai, 27-erių metų įtariamasis sulaikytas pasaloje šeštadienio naktį. Įtariamojo pavardė nenurodoma. Kaip teigiama pranešime, sulaikytasis yra bedarbis, anksčiau teistas du kartus.

Pirmadienį teismas skyrė jam kardomąją priemonę - suėmimą.

Mįslingas padegėjas Šalčininkų rajono mieste Eišiškėse buvo gaudomas nuo gegužės mėnesio. Manoma, kad jis sukėlė daugiau nei 10 gaisrų.

Lietuvos pietuose esančiame nedideliame Eišiškių mieste gyvena apie 4000 žmonių, daugiausia lenkų.

Pasak Šalčininkų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Josifo Sipovičiaus, pirmasis padegimas Eišiškėse buvo užregistruotas gegužės 25 dieną. Birželio bei liepos mėnesiais užfiksuota po du tyčinius padegimus, o rugpjūtį net 6. Rugsėjo 1-osios vakare Eišiškėse kilo dar vienas gaisras.

Šie padegimai sulaukė atgarsio ir užsienio spaudoje. Populiariausias Lenkijoje dienraštis "Gazeta Wyborcza" praėjusią savaitę pateikė net keletą versijų apie paslaptingus gaisrus Eišiškėse.

Viena iš versijų teigė, kad gaisrai yra "mafijos kerštas" miesteliui už ten policijos sulaikytą gaujos vadeivą. Pasak kitos versijos, namus Eišiškėse padeginėja žydai, keršijantys už lenkų Armijos krajovos nužudytus miestelyje per Antrąjį pasaulinį karą žydus. Dar viena versija teigė, kad padeginėjimai yra kontrabandininkų tarpusavio sąskaitų suvedinėjimas, nes Eišiškės yra Baltarusijos pasienyje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.