aA
Ministras pirmininkas Andrius Kubilius, ketvirtadienį pakvietęs drauge papietauti skilusių parlamento dešiniųjų frakcijų lyderius, pamėgino užsitikrinti jų pritarimą, priimant Seime kai kuriuos svarbius sprendimus.
Skilusių buvusios valdančiosios koalicijos frakcijų - konservatorių, nuosaikiųjų konservatorių, krikščionių demokratų ir moderniųjų krikščionių demokratų - seniūnai su premjeru pietavo pusantros valandos.

Kaip BNS sakė premjero atstovas spaudai Audrius Bačiulis, pietaujant buvo nuspręsta "tartis ir bendradarbiauti" priimant svarbius sprendimus, nepaisant frakcijų skilimo.

Kaip žinoma, suskilus anksčiau koaliciją sudariusioms konservatorių ir krikščionių demokratų frakcijoms, Seime nebeliko aiškios valdančiosios dešiniųjų daugumos.

Suskilusių dešiniųjų frakcijų lyderiams premjeras pažadėjo iš anksto supažindinti su planuojamų svarbių Vyriausybės nutarimų projektais, tarp jų - su Elektros ir Dujų įstatymų koncepcijomis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.