aA
Premjeras Andrius Kubilius nurodė Vyriausybės kancleriui Petrui Auštrevičiui išsiaiškinti, ar pagrįstai Valstybinė tabako ir alkoholio kontrolės tarnyba ketina bausti žiniasklaidą, parodžiusią lakūno Jurgio Kairio skrydį po tiltu Kaune.
Pirmadienį Česlovo Balsio vadovaujama Valstybės tabako ir alkoholio kontrolės tarnyba viešajai įmonei "Kairio skrydžiai" skyrė 5 tūkst. litų baudą, nes ant jo lėktuvo buvo užklijuotas cigaretes "West" reklamuojantis užrašas.

Panašios baudos gresia ir žiniasklaidos priemonėms, parodžiusioms reportažus apie skrydį ar išspausdinusioms fotografijas, kuriose matyti lėktuvas su cigarečių reklama.

Kaip žinoma, gegužę Lietuvoje įsigaliojo visiškas tabako gaminių reklamos draudimas.

Antradienį dienraščių "Lietuvos rytas" ir "Respublika" redakcijose apsilankė apylinkės įgaliotiniu prisistatęs vyriškis, kuri sakė norįs surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolą dėl J. Kairio skrydžio nuotraukų išspausdinimo.

Pasak "Respublikos" vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojo Frederiko Jansono, akto surašyti nepavyko, nes "redakcijoje sunku surasti reikiamą žmogų" - įstatymas taikomas tik juridiniams asmenims, o redakcijos darbuotojai yra fiziniai asmenys.

BNS žiniomis, apylinkės įgaliotiniai ketino apsilankyti LNK televizijoje, Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje, tačiau apie 18 valandą dar nebuvo ten pasirodę.

Premjero atstovas spaudai Audrius Bačiulis sakė BNS, jog, premjero nuomone, žiniasklaida, pasakodama apie J. Kairio skrydį, cigaretėms reklamos nedarė.

"Premjeras mano, kad Č. Balsys perlenkė lazdą, ir šie įvykiai tik sustiprino A. Kubiliaus įsitikinimą, kad reikia kuo greičiau rengti tabako reklamą draudžiančio įstatymo pataisas", sakė A. Bačiulis.

Lakūnas J. Kairys, paprašytas pakomentuoti Valstybinės tabako ir alkoholio tarnybos sprendimą, BNS sakė, kad jam dabar labiausiai rūpi Pasaulio akrobatinio skraidymo čempionato etapas Japonijoje, į kurį jis išskrenda trečiadienį ryte.

"Jie daro savo darbą. Jiems atrodė, kad aš pažeidžiau, tai jie matyt yra iš savo pusės teisūs. Neturiu jokių priekaištų", BNS sakė Jurgis Kairys.

Lakūnas sakė sumokėsiąs paskirtąją baudą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.