aA
Teroristų užgrobtas Afganistano lėktuvas pakeliui iš Maskvos į Londoną skrido ir virš Lietuvos, pranešė dienraštis "Lietuvos rytas".
Laikraščio žiniomis, aviakompanijos "Ariana" laineris "Boeing 727" įskrido iš Baltarusijos į Lietuvos oro erdvę sekmadienį pusę antros nakties ir maždaug 10-ties kilometrų aukštyje skrido apie 20 minučių iki Lenkijos.

Pasak "Lietuvos ryto", lėktuvo įgula buvo įjungusi specialų radijo atsakiklio signalą, pagal kurį Vilniaus skrydžių vadovai nustatė, jog lėktuvas užgrobtas.

Skrydžių valdymo tarnybos ir Regiono skrydžių valdymo centro bei Užsienio reikalų ministerijos pareigūnai pirmadienį BNS korespondentui teigė neturį informacijos apie teroristų užgrobto lėktuvo skrydį per Lietuvos oro erdvę.

Pasak neoficialių šaltinių, toks "nežinojimas" kai kuriais atvejais yra parankus, kai šalis neturi galimybių nutraukti nesankcionuotą skrydį bei patirties, kaip spręsti krizes, susijusias su tarptautinių teroristų užgrobtais užsienio lėktuvais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.