aA
Dopingo skandalams vis dar tebesiautėjant Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse, olandas Piteris van den Hugenbandas (Pieter van den Hoogenband) sugebėjo atsidurti dėmesio centre, iškovojęs olimpinį auksą 200 metrų plaukimo laisvu stiliumi distancijoje.
Pirmadienį Van den Hugenbandas pakartojo “Skraidantį olandą” ir pribloškė australiečius bei jų herojų septyniolikmetį Janą Torpą (Ian Thorpe), primindamas pastarajam jau senai pamirštą pralaimėjimo skonį.

Tą pačią dieną rumunų sunkiaatlečių komanda buvo apkaltinta dėl dopingo vartojimo. Rumunijos olimpiečių stovykloje netgi buvo kilusi mintis sukelti bado streiką.

Prakalbus apie dopingą, reikėtų paminėti ir buvusį 5000 metrų čempioną Dyterį Baumaną (Dieter Baumann), kuris buvo pašalintas iš žaidynių dvejiems metams, nors Vokietijos atstovai bandė teisintis, sakydami, kad į sportininko dantų pastą kažkas prileido anabolinio steroido nandrolono.

Sekmadienį Sidnėjuje plaukimo varžybose dalyvavo ir rumunas Cezaras Badita (Cezar Badita). Nors šiam sportininkui ketverius metus yra uždrausta dalyvauti žaidynėse, nes prieš metus jis buvo pagautas dėl dopingo, jis varžėsi su kitais plaukikais, nes yra padavęs bylą apeliacijai.

Tačiau, pirmadienis visgi buvo Van den Hugenbando diena, kuris parodė neįtikėtiną greitį Houmbušo įlankos baseine, kuriame per paskutinius 13 mėnesių buvo pasiekti septyni pasaulio rekordai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.