aA
Europos Sąjunga (ES) pirmadienį sutiko panaikinti sankcijas Jugoslavijai, jei sekmadienį vyksiančius rinkimus laimės opozicija. ES užsienio reikalų ministrai paragino serbus nebalsuoti už Slobodaną Miloševičių ir "tvirtai bei taikiai atmesti jo politiką".
"Žmonių pasirinkimas, kuris galėtų paskatinti demokratinius pokyčius, nulems radikalų Europos Sąjungos politikos pasikeitimą Serbijos atžvilgiu. Mes atšauksime sankcijas Jugoslavijos Federacinei Respublikai", rašoma pranešime.

Teigdami, kad rinkėjų laukia "esminis politinis pasirinkimas" prezidento ir parlamento rinkimuose, ES ministrai pridūrė, kad naujojoje politikoje taip pat bus numatyta skirti rekonstrukcijos pagalbą ir priimti izoliacionistinę Jugoslaviją į tarptautinę bendruomenę.

Praėjusiais metais dėl politikos Kosovo provincijoje ES Belgradui paskelbė sankcijas.

Jugoslavijai taikomas naftos embargas bei finansinės sankcijos. Taip pat neišduodamos vizos asmenims, įtariamiems karo nusikaltimais ir pagalba S. Miloševičiui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.