aA
Antradienį grupė Rusijos narių išskris treniruotis "arba į Norvegiją, arba į Škotiją", pirmadienį žurnalistams pranešė Rusijos vicepremjeras Ilja Klebanovas, pasakodamas, kaip ruošiamasi nuskendusio atominio povandeninio laivo "Kursk" iškėlimo operacijai.
Jis paneigė pranešimus, kad Rusijos narai vis negali išvykti treniruotis į Norvegijos kompanijos bazę, nes vis dar nesusitarta dėl sutarties, kurią turi pasirašyti Rusijos ir Norvegijos atstovai, finansavimo.

Anot vicepremjero, galutinė suma, būtina visiems darbams atlikti, jau suderinta. "Suma didelė, bet koks jos dydis - kol kas komercinė paslaptis", tepasakė I. Klebanovas.

Jis pabrėžė, kad dabar laivo avarijos priežastis tirianti komisija turi apsispręsti, ar operacija vyks dviem etapais, iš pradžių iškeliant kūnus, paskui - patį laivą, ar tai bus daroma iš karto kitų metų vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje.

"Priimant galutinį sprendimą šiuo klausimu būtina atsižvelgti į žuvusių jūreivių giminaičių nuomonę", sakė vicepremjeras.

Jūreivių kūnų iškėlimo operacija labai rizikinga narams, pabrėžė I. Klebanovas, pažymėdamas, kad "negalima sau leisti prarasti žmonių laive "Kursk" dar kartą".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.