aA
Ukrainos liaudies deputatas, deputatų judėjimo "Animafija" narys Heorhijus Omelčenka ketina su paklausimu kreiptis į vidaus reikalų ministrą Jurijų Kravčenką ir Saugumo tarybos pirmininką Leonidą Derkačių, kad jie "išsamiai bei objektyviai patikintų žurnalisto Heorhijaus Gongadzės dingimo aplinkybes ir imtųsi būtinų priemonių jį surasti".
Kaip pranešė H. Omelčenka interviu agentūrai "Interfax", paklausime primenama, kad rugsėjo 16-osios vakarą H. Gongadzė dingo nežinomomis aplinkybėmis.

Kaip pažymėjo deputatas, žurnalistas žinomas "kaip besilaikantis griežto opozicinio požiūrio į prezidento Leonido Kučmos režimą, taip pat yra parašęs nemažai demaskuojamų straipsnių apie korumpuotus aukštus pareigūnus".

Pasak H. Omelčenkos, žiniasklaida pranešė, jog G. Gongadzė oficialiai kreipėsi į Verchovnos Rados pirmininką Ivaną Pliuščių ir generalinį prokurorą Michailą Potebenką atviru laišku, kuriame informavo juos, kad nežinomi asmenys jam grasina ir jį nuolat seka.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.