aA
Azerbaidžane už laisvą žodį kovojantis aktyvistas Eminas Huseinovas, 10 mėnesių išbuvęs Šveicarijos ambasadoje, išvyko iš šalies Šveicarijos užsienio reikalų ministro lėktuvu.
Baku
Baku
© J.Budraičio nuotr.

E.Huseinovas į Šveicariją atskrido penktadienį vakare kartu su Šveicarijos užsienio reikalų ministru Didier Burkhalteriu, kuris dalyvavo Europos žaidynių atidarymo Baku mieste ceremonijoje.

Pasak Šveicarijos užsienio reikalų ministerijos atstovo Jeanas-Marcas Crevoisier, E.Huseinovui prieglobstis Šveicarijos ambasadoje buvo suteiktas pernai rugpjūtį, nerimaujant dėl jo saugumo.

Šiam kovotojui už laisvą žodį buvo leista išvykti po „daugelio Burkhalterio ir Azerbaidžano prezidento Ilhamo Alijevo pokalbių“.

Niujorke registruotas Komitetas žurnalistams apsaugoti nurodė, kad E.Huseinovas bijojo arešto, nes Azerbaidžane susidorojama su žurnalistais ir žmogaus teisių gynėjais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.