aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį susitiko su Turkijos vadovu Recepu Tayyipu Erdoganu. Per jų derybas tikriausiai bus aptarti energetikos klausimai ir Sirijos krizė, pranešė Rusijos naujienų agentūros.
Recepas Tayyipas Erdoganas, Vladimiras Putinas
Recepas Tayyipas Erdoganas, Vladimiras Putinas
© AP/Scanpix

Abu lyderiai susitiko Baku kitą dieną po pirmųjų Europos žaidynių atidarymo ceremonijos Azerbaidžano sostinėje, nors šventinę nuotaiką temdė kaltinimai dėl šios šalies žmogaus teisių politikos.

Prieš susitikimą už uždarų durų R. T. Erdoganas atkreipė dėmesį, kad į šias žaidynes neatvyko nė vienas Europos Sąjungos lyderis.

Turkija, kandidatė įstoti į ES, atstovavo visai Europos Sąjungai“, – žurnalistams šypsodamasis sakė V. Putinas.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas nurodė, kad abiejų lyderių derybos tikriausiai bus „labai turiningos“ ir kad per jas turbūt bus aptartas dujotiekio „TurkStream“ projektas. Vamzdyno, kuriuo Rusijos dujos bus tiekiamos Turkijai, statybos turėtų prasidėti šio mėnesio pabaigoje.

Numatoma, kad prezidentai taip pat aptars padėtį Sirijoje, sakė D. Peskovas.

„Aišku, jiems reikės „suderinti laikrodžius“ ir apsikeisti nuomonėmis dėl nepaprastos padėties, kuri klostosi regioniniuose reikaluose – tai padėtis Sirijoje ir panašiai“, – pabrėžė Kremliaus atstovas.

V.Putiną lydėjo energetikos ministras Aleksandras Novakas, užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, branduolinės energetikos agentūros „Rosatom“ vadovas Sergejus Kirijenka ir valstybinės dujų milžinės vadovas Aleksejus Mileris, pranešė Kremliaus tinklalapis.

Abu lyderiai paskutinį kartą buvo susitikę pernai gruodį, kai V.Putinas surengė vienos dienos valstybinį vizitą Turkijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.