aA
Hillary Clinton šeštadienį oficialiai pradės savo kampaniją, siekdama tapti pirmąja JAV prezidento postą užėmusia moterimi. Niujorke ji rengia pirmąjį didelį susitikimą su rinkėjais, kuriame pristatys savo progresyvią Amerikos ateities viziją.
Hillary Clinton
Hillary Clinton
© Vida Press

Tūkstančiai jos šalininkų tikriausiai susirinks Ruzvelto saloje – mažyčiame sausumos lopinėlyje Rytų upėje tarp Manhatano ir Kvinso. Tame renginyje veikiausiai dalyvaus H.Clinton vyras – eksprezidentas Billas Clintonas – ir jų dukra Chelsea. Tai būtų pirmasis bendras šeimos pasirodymas per šią kampaniją.

Jos komanda laikosi nuomonės, kad mitingas valstijoje, kuriai H.Clinton aštuonerius metus atstovavo JAV Senate, suteiks galimybę pakeisti visuomenės požiūrį į šią kandidatę tuo metu, kai apklausos atskleidžia blėstantį palaikymą, pristatydamas ją kaip sunkius laikus išgyvenančios Amerikos viduriniosios klasės gynėją.

„Kiekvienas nusipelnė galimybės įgyvendinti jam arba jai Dievo suteiktą potencialą. Tai mūsų bendra svajonė. Tai kova, į kurią turime stoti“, – sakė 67 metų buvusi valstybės sekretorė penktadienį paskelbtame vaizdo pranešime.

„Mano tėtis, gamyklos darbininko sūnus, sugebėjo pradėti smulkųjį verslą; mano mama, kuri niekada nesimokė koledže, sugebėjo išsiųsti į koledžą savo dukrą“, – pabrėžė H.Clinton.

Minėtame vaizdo pranešime buvo apžvelgta keturis dešimtmečius trukusi H.Clinton karjera valstybės tarnyboje, stengiantis duoti atkirtį didėjančiam susirūpinimui, kad ši neseniai senele tapusi moteris, įpratusi gyventi kaip milijonierė, yra atitrūkusi nuo tikrovės.

Viena televizijos CNN apklausa praėjusią savaitę parodė, kad daugėja amerikiečių, manančių, jog H.Clinton yra nenuoširdi ir nepatikima. Tokių respondentų kovą buvo 49 proc., o dabar jų padaugėjo iki 57 procentų.

„Paprastiems amerikiečiams ir jų šeimoms reikia gynėjo – gynėjo, kuris kovotų už juos kiekvieną dieną. Aš noriu tapti tokia gynėja“, – pareiškė Hillary.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.